Pero Jovović: Ne znam zašto Miša Vacić misli da želim da budem sa njim

Podcast 26. maj. 202216:07
Podeli:

Pero je odrastao u maloj sredini, gde je biti gej "nešto strašno", a Evroviziju tradicionalno gleda cela porodica. Danas, priča nam o sjaju tirkiznog tepiha, ali i mraku koji se trudi da razbije - kao autovani gej i kao novinar.

Pero Jovović, novinar redakcije Nova.rs, u novom podcastu „Život na srpskom“ otkriva kako je bilo iza scene Evrovizije i da li je pobeda Ukrajine nameštena, ali i odgovara na prozivke i pretnje koje prima na društvenim mrežama.

Priča o užasnim porukama koje prate njegove objave na privatnim profilima, o pretnjama smrću koje stižu i na adresu redakcije, o neistinama koje se šire o njemu… Otkriva kako njegov angažman u borbi za prava LGBT zajednice u Srbiji utiče na posao kojim se bavi, kako na njegovu porodicu i zašto mu je važno da ostavi trag, iako mu kažu da je zbog toga „laka meta“.

„Ako se neko pita, ne kajem se i nije mi žao“, podvlači Pero.

Pogledajte još:

Autorka podcasta "Život na srpskom" je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar