Penâl sa crnim florom: Niste slušali šta je pričao Maradona

Podcast 27. nov. 202015:45 > 15:50
Podeli:

Dijego Maradona nije čovek za današnje vreme. Ni današnji fudbal. Ne bi mu se svidelo to što nema publike. Ni to što VAR postoji. Ne bi bio srećan ni zbog visine transfera. Ma, možda bi ga i zamrzeo.

Ljubitelji fudbala u Srbiji su na dobrom putu da to učine prema sopstvenoj najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Priče o nameštanjima, priče o mafijanju, priče o dogovorima, pregovorima, vezama, kombinacijama…

Sve to uništava sliku fudbala i čini ga sve daljim za običnog, jednostavnog gledaoca koji želi da uživa u svojoj omiljenoj igri.

Uživanja gotovo da nema, osim kod onih željih „gloženja“, pa im saopštenja, pisma, obraćanja i diskusije čine dane boljim, zanimljivijim, dinamičnijim, šta god…

Iskrenim ljubiteljima fudbala – ne.

Dosta je više pisama, saopštenja, priča, najava… Vreme je da se uradi nešto u srpskom fudbalu jer ovako dalje više ne može. I to bi moralo da se pojavi u svom manifestnom delu, jer je reči više dosta.

I previše.

O tome da li su fudbaleri i funkcioneri umeli da slušaju Dijega Maradonu, ili su ga samo veličali jer je „to kul“, govorili su urednik sportske redakcije Nova.rs Žikica Babović i novinar Spasoje Veselinović.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar