Kako je to biti sindikalac? U 2020. godini? I to u fudbalu? U najnovijoj epizodi našeg sportskog podkasta "Penâl" gost je bio Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Najvažnija sporedna stvar na svetu je nepresušan izvor za diskusije, razgovore i razmenu mišljenja, a Poledica je jedan od retkih aktera na sportskoj sceni koji se ne libi da kaže onako kako misli, te da pruži komenatar na goruće teme.

PROČITAJTE JOŠ

Sindikat na čijem je čelu funkcioniše u okviru Federacije međunarodnih asocijacija profesionalnih fudbalera – FIFPro i ima brojne aktivnosti u vezi sa poboljšanjem uslova za rad fudbalera.

Uvreženo mišljenje je da je fudbalerima lagano, lagodno, da novca ima onoliko, slave još više, ali je činjenica da svega 1,7 odsto igrača na svetu zaista zaradi velike pare uz pomoć kojih može da obezbedi svoj život i živote članova porodice.

Češći su slučajevi igrača koji završavaju kao socijalni slučajevi po završetku karijera, u bankrotu, depresiji, pa je Sindikat uključen i u tu priču, pomoći i edukacije fudbalera. Na vreme.

Uz sve to, aktivnosti Sindikata nailaze na otpor, kako klubova, tako i struktura, sve u svetlu događaja u srpskom fudbalu koji nisu nimalo sjajni, bajni i divni…

O svemu tome sa Poledicom su u podkastu „Penâl“ razgovarali zamenik urednika sportske redakcije Nova.rs Nebojša Todorović i novinar Spasoje Veselinović.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar