Politikološkinja Nina Stojaković u podcastu "Život na srpskom" govori o slučaju njene sestre koji je inicirao #NisamPrijavila talas.

Poslednje dane 2021. godine na mrežama je obeležila lavina potresnih #nisamprijavila ispovesti žena koje su u životu pretrpele nasilje koje nisu mogle, smele da prijave. A sve je krenulo od posta Nine Stojaković, nakon kojeg je Deksi Stošić lansirala hešteg.

Pročitajte još:

Nina je napisala kako je njena sestra kao žrtva nasilnog partnera, repera Numera, otišla u policiju, gde su joj poručili „da ide kući i zaboravi“. U podcastu „Život na srpskom“ otkriva nam kontekst u kojem se suočila s tim, kao i kako se slučaj dalje razvija. Govori o svojim iskustvima i ispovestima s kojima se susrela, o greškama sistema, kao i o daljim koracima u borbi protiv nasilja.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram