"Utisak nedelje" nije prva situacija u kojoj se umetnica Milica Vučković suočila s "etiketama" koje su joj pripisane od strane ljudi koji je ne poznaju - u podcastu "Život na srpskom", otkriva kako njen život zapravo izgleda i koje su teme na koje je fokusirana.

Milica Vučković je slikarka i spisateljica, tattoo umetnica, ali svojom glavnom profesijom smatra ugostiteljstvo. Od srednje škole je radila za šankom, odakle je mogla da posmatra „razne ljude u raznim stanjima“, danas to iskustvo vidi kao neprocenjivo i za svoju književnost – čak ni likovi u njenom aktuelnom romanu „Smrtni ishod atletskih povreda“ nisu izmišljeni.

Pogledajte još:

U tom kontekstu priznaje da je i sama osetila šta znači patološka veza, razmišlja o feminizmu na malo drugačiji način, pretresa svoje podsvesne izbore, okolnosti koje su od nje napravile osobu koja “traži sve ćopave pse po ulici” i prepreke s kojima se suočavala kao žena koja se ne plaši. Svakako, nema problem da se osvrne ni na reakcije koje su ispratile njen nastup u „Utisku nedelje“.

Autorka podscasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare