Gost podcasta "Život na srpskom" je muzičar Ivan Zoranović - Kiza, koji je, između ostalog, bio gitarista benda Đorđa Balaševića.

Ivan Zoranović Kiza je multiinstrumentalista koji je radio s dobrim delom domaće scene, kažu da u prstima ima mali milion pesama različitih žanrova, a trenutno svira s Nikolom Vranjkovićem i Neletom Karajlićem. Bio je stalni član benda koji je pratio legendarnog Đorđa Balaševića, a u podcastu „Život na srpskom“ otkriva nam kakav je Balašević zaista bio, osvrće se na čudesne momente koje su podelili, kao i na njihov poslednji razgovor u kojem mu je otkrio šta planira kad prođe ova „pauza razuma“.

Pročitajte još:

„Pauzu razuma“ i, uopšte, situaciju s koronom, Zoranović je dočekao i kao socijalni radnik u domu za stare i nemoćne. Od štićenika je, kaže, mnogo naučio, počeo drugačije da razmišlja o starosti, usamljenosti, smrti… Ipak, to iskustvo nije moglo da ga pripremi za smrt prijatelja.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)