Slučajevi „slučajnih“ ubistava koji su potresli Srbiju

Podcast 03. jun. 202116:00 > 16:29
Podeli:

Reditelj Filip Čolović u novom "Životu na srpskom" govori o svom dokumentarnom filmu "Potreba za mržnjom", u čijoj je osnovi ubistvo njegovog brata Fedora Frimermana (30) 2013. godine. Fedor je do smrti pretučen ispred splava Sound, od strane obezbeđenja - kad je pokušao da zaštiti prijatelja.

Filip Čolović se u svom filmu bavi i drugim slučajevima besmislenog i potpuno neshvatljivog nasilja koji su se dešavali od 2000. do 2015. godine – ubistvom glumca Dragana Maksimovića, ubistvom Brisa Tatona, samoubistvom Alekse Jankovića (14)…

Pogledajte još:

U podcastu „Život na srpskom“ ukazuje na neke od odgovora do kojih je došao postavivši pitanje: Kako je život u Srbiji postao tako jeftin? Govori o svom ličnom suočavanju s gubitkom, ali i o sistemu koji ne rešava problem i društvu koje je oguglalo, preprekama na koje je nailazio snimajući film o „Potrebi za mržnjom“, porodicama žrtava i svedocima, onima koji su gledali i ćutali.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar