Najjači srpski paraolimpijac: Priča koja ti promeni pogled na život

Podcast 16. sep. 202117:17 > 20:12
Podeli:

"Teg je uvek isti, samo čovek nije", podseća Petar Milenković, srpski paraolimpijac, evropski šampion i rekorder u powerliftingu. U podcastu "Život na srpskom" objašnjava šta to zapravo znači i šta sve nosi nastup na Paraolimpijskim igrama.

Petar je imao 20 godina kad je 2005. doživeo saobraćajnu nesreću, nakon koje je ostao u kolicima. I pre toga je držao rekorde u svojim kategorijama, a dalje je nastavio s jasnom vizijom gde želi da stigne.

Pogledajte još:

Sad su njegovi stavovi i odnos prema životu i samom sebi mnogima inspiracija, a ovom prilikom otkriva šta tačno u njegovom slučaju podrazumeva „rad na sebi“. Priča o Novaku Đokoviću i Vladeti Jerotiću. Ukazuje na psihološku dimenziju profesionalnog bavljenja sportom i pita se da li je i njemu „otkucalo poslednje dizanje“.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar