Vesna Šijan je pre devet godina s porodicom otišla da živi u Teksasu. Zelenu kartu su dobili na lutriji, muž je dobio dobar posao i od tada grade život u predgrađu Ostina, čiju atmosferu poredi s onom iz filma "Trumanov šou". U novoj epizodi podcasta "Život na srpskom" otkriva nam kako izgleda život nekoga ko je odrastao u Beogradu - u jednoj takvoj, potpuno drugačijoj sredini.

Tamo su svi jako fini i na distanci, a Vesna je „što na um, to na drum“, što tamo nije baš poželjno. Uredna dvorišta su za pokazivanje, ali niko ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata, dok je Vesna navikla da podeli svoje probleme s bliskim prijateljima. Nema spontanosti, ali ni tolikog stresa. Između ostalog, saznajemo i šta zapravo rade „očajne domaćice“ u stvarnom životu, o čemu pričaju, kako izgleda kad „matorke“ krenu u provod u Majami i koje su prednosti, a koje mane ostvarenog „američkog sna“.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

Pogledajte još:

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram