Mladen Mrdalj u DLZ: Opozicija u jednu kolonu!

Podcast 29. sep. 202111:41 > 11:56
Podeli:

Politikolog na privremenom radu u Uzbekistanu Mladen Mrdalj gost je 179. izdanja Dobar, loš, zao.

Mrdalj je ponovio zašto bi najbolje bilo, po opoziciju, u Srbiji imati parlamntarne izbore po većinskom sistemu i podelio sa javnošću ikustvo koje je imao sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom na ovu temu.

– Upravo je proporcionalni izborni sistem omogućio Slobodanu Miloševiću da toliko dugo vlada Srbijom. Iskustvo sa prvim višestranačkim izborima u Srbiji nije merodavno i Milošević nikada ne bi prihvatio promenu izbornog sistema da mu to nije bilo u interesu – rekao je Mrdalj.

On je rekao i to da od Evropljana i Amerikanaca „leba nema“ i da opozicija mora sama da ojača.

– Apsolutno se zalažem za jedinstveni izlazak opozicije na predstojeće izbore – poručio je Mrdalj un DLZ.

Kada je reč o pojavi „zelene politike“ u Srbiji, prema rečima ovog politikologa, potrebno je da sa „polja aktivizma pređu na polje politike“.

Mrdalj je odgovorio i na pitanje – da li le naš, ili njini, na čemu je posebno insistirala publika sa Tvitera kojoj se, po svoj prilici, ne sviđa što ponekad ume da kritikuje i opoziciju.

– Delimično su svi isti, ali sam siguran da današnja opozicija, a bivša vlast, nikada se ne bi ponašala kao aktuelna vlast. Oni su, međutim, krivi što su Vučić i ekipa zavladali Srbijom – dodao je Mrdalj.

Novu epizodu DLZ, podcasta koji je pomerio granice, možete da pogledate već od 20h na našem portalu.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar