DLZ i Dragan Bursać: Narod jedva čeka rat

Podcast 22. sep. 202120:01 > 20:04
Podeli:

Novo izdanje vašeg omiljenog podkasta Dobar, loš, zao je u etru. U prvom delu DLZ, autori Nenad Kulačin i Marko Vidojković posvetili su dužnu pažnju automobilskim tablicama u južnoj srpskoj pokrajini, potrudili se da odglume iznenađenje što su pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima pukli, uz svesrdnu pomoć evroparlamentaraca, a složili su se da novi nacrt Zakona o policiji predstavlja svečani ulazak Srbije u otvorenu diktaturu, koju će legalno štititi tajni naoružani masovni aparat prinude, uz svesrdnu pomoć kineskog sistema za totalni nadzor građana.

Da jedinstvo Srba može da bude i nešto normalno, pokazao je drugi deo emisije, u kom je gost bio banjalučki novinar Dragan Bursać, regionalni šampion u primljenim pretnjama smrću.

Čovek kome je nalepljena etiketa najvećeg izdajnika srpskog roda i vodećeg autošoviniste, analizirao je situaciju u regionu, s posebnim osvrtom na fenomen „srpskog sveta“ i brzinu kojom taj projekat može dovesti do potpunog uništenja srpskog naroda. Izrazio je bojazan da su sluđeni narodi u Bosni i Hercegovini više nego ikad spremni za novi rat i po ko zna koji put ponovio (džaba, i dalje će ga razumeti samo oni koji imaju više od dva grama mozga) da se nijedan narod ne može označiti kao zločinački, već da svi zločinci, kom god narodu da pripadaju, imaju svoja imena i prezimena.

Magareći kutak donosi pravo uživanje u zajedničkom pevačkom nastupu Mileta Ronhila i Noleta Piramide na jednoj bosanskoj svadbi, kao i edukativnu priču o pretvaranju zlata u dijamante.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar