Nova epizoda podcasta Snaga uma je pred vama! Gost Miljane Nešković je Marko Šelić Marčelo koji je govorio o svim kalupima koje je uspevao da izbegne još od osnovne škole, novom albumu, starim dizelašima, protestima i čuvenom "isključivanju iz svega".

„Još kao dečaka me je jako nervirala ta pojava, koja je danas još masovnija, da se sve objašnjava sektom. To me izluđuje. Sve je sekta. Na sahrani pokojne babe sam doživeo traumu. Bio sam mali, osnovna škola, umrla mi je baba i ja sam došao na sahranu. Imao sam neki prsten u obliku neke zmije. Nisam ni razmišljao o simbolici toga, nosio sam jer mi se svidelo. I neka babuskera mi se onako malom unese u facu i kaže, pazi na sahrani moje babe: Jel ti to znak neke sekte? Ja kažem: Ali nije gospođo… Trebalo mi je pola života da shvatim da je ta gospođa zapravo predstavnica jedne masovne sekte, a to je sekta glupaka bukvalista. Oni se vode principom da sve što ne razumemo, sve što je simbol, preneseno značenje, metafora, to je dakle sekta!“, primetio je Šelić i otkrio da je jedan od stihova na njegovom novom albumu koji izlazi 21. decembra „Sekta glupaka bukvalista, napada sve što ne kapira“.

„Kad sam ja bio dečak u Paraćinu tada su o sektama pričale babe i dede, oni su sedeli na klupama i dobacivali nam. Danas možeš da čuješ ljude od dvadeset i kusur kako objašnjavaju Boža Vreću kao sektaša. Kao: Šta je ovaj čovek? Mora biti sekta! Kakva besmislica. To te tako sve sudari odjednom, kad si klinac. I vrlo rano počneš da slušaš kako moraš da se uklopiš i onda biraš, a u stvari ne biraš nego nastaviš da budeš ono što jesi“, rekao je Marčelo.

Bonus video: Marčelo: U ovoj zemlji su ionako svi zombisani