Indija kroz Majin objektiv: Joga je tamo nešto skroz drugo

Podcast 21. apr. 202216:43 > 20:55
Podeli:

Maja Vujošević se pre 10 godina spakovala u ranac i otišla u Indiju. Putujući po Aziji provela je osam godina, a u podcastu "Život na srpskom" srećemo je u susret izložbi "Ujedinjene boje Indije", koja se otvara 6. maja u Dorćol Platzu.

Maja nije bila spremna da se vrati u Srbiju, pokušala da živi na Kritu, a priseća se i ponuda da se uda za papire. Ipak, Azija, a posebno Indija, njen su teren – otkriva nam kako da preživiš sa 10 evra i koje priče stoje iza njenih fotografija iz Varanasija kao mesta „gde ljudi dolaze da umru“, priča o susretima s putnicima iz celog sveta, ali i iskustvu žene koja putuje sama – po egzotičnoj Aziji.

Osvrće se i na momenat kad je ona krenula s jogom i veganstvom i pravi paralelu sa današnjim vremenom. Kaže da ni u Indiji nema toliko joga učitelja kao u Srbiji danas i ukazuje na ključne razlike.

Pogledajte još:

Autorka podcasta "Život na srpskom" je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar