Harmonikaš koji je Norvežane „zarazio“ srpskim dečijim pesmicama

Podcast 31. mar 202216:58 > 17:08
Podeli:

Norveški Svartlamon hardkor postao je svetska atrakcija izvođenjem srpskih dečijih pesmica kao što su "Zakleo se bumbar (Zum zum)" i "Deda Mraze", a iza te otkačene ideje stoji Jovan Pavlović, muzičar i kompozitor, gost nove epizode podcasta "Život na srpskom".

Kako se našao s horom pankera koji pokazuju srednji prst kapitalistima, tek je deo Jovanove norveške priče. U ovom razgovoru saznajemo i kako je devedesetih napustio Beograd, zašto je odlučio da se ne vrati, te kako se živi kad šest meseci ne sviće dan ili ne pada noć. Prisetio se kako je svirao harmoniku na venčanju norveške princeze, ali nam i otkrio neke detalje svog novog albuma. Simbolično, izveo nam je svoju kompoziciju – „Homebound“.

Pogledajte još:

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar