Ko su ljudi koji se vraćaju u Srbiju

Podcast 13. maj. 202116:49
Podeli:

Priča se o ljudima, profesionalcima, talentima koji odlaze iz zemlje, manje o onima koji se vraćaju nakon što su neko vreme živeli i radili u inostranstvu. Među njima je i Ivan Brkljač, čovek koji stoji iza projekta Mokrin House i Tačke povratka, organizacije koja pomaže našim ljudima iz dijaspore.

Ivan Brkljač u novom podcastu „Život na srpskom“ govori o cirkularnoj migraciji kao trendu savremenog sveta. Objašnjava zašto se odlazi, a zašto vraća u Srbiju; koji problemi i prepreke se usput nameću; kako se prevazilaze. Otkriva zašto se on vratio i zašto se na selu više oseća kao deo sveta nego u Beogradu.

Pogledajte još:

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba, sponzor ove epizode je Grand kafa.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar