Fudbalski trener Goran Stevanović, legenda Partizana i bivši član stručnog štaba reprezentacije, bio je gost novog izdanja našeg podcasta "Penal".

Tema broj jedan – izbor Dragana Stojkovića Piksija za mesto selektora nacionalnog tima. Veruje Plavi Stevanović da će harizma, autoritet i status legende odigrati ogromnu ulogu, ali ističe i da je to samo preduslov jer znanje i odgovor na sva pitanja „opasnih“ igrača moraju da budu u prvom planu.

PROČITAJTE JOŠ

„Piksi ne sme da bude samo atrakcija i magija pozitivne promene, već da se napravi kontinuitet rada, strategija i vizija su ključni da se dođe do uspeha“, između ostalog, otkrio nam je Stevanović.

Iskusni stručnjak bio je deo stručnog štaba reprezentacije od 2003. do 2006. godine, kada je selektor bio Ilija Petković, pa je pravi čovek da otkrije i šta je ključno prilikom izbora saradnika, odnosno tima koji će voditi Srbiju.

Uporedio je i fudbal u Africi, Aziji i Evropi, odnosno kakve su razlike na snazi, dotakao se i šampionskog mentaliteta Novaka Đokovića – kako bi njegov način razmišljanja mogao da se primeni i na domaći fudbal.

Kako je došlo do rastanka sa Napretkom iz Kruševca, šta misli o stanju u domaćem fudbalu, da li Srbija može do Mundijala u Kataru 2022. i kakvi su mu dalji planovi u karijeri, Plavi Stevanović je otkrio u razgovoru sa zamenikom urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojšom Todorovićem.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)