Danilo Mašojević: Naša generacija je ceo život u tranziciji

Podcast 27. sep. 202116:00 > 16:23
Podeli:

Nova epizoda podcasta Snaga uma je pred vama. Ovog ponedeljka, gost Miljane Nešković je novinar i voditelj TV Nova S Danilo Mašojević koji je govorio o svim lokalnim i globalnim tranzicijama i predrasudama koje su zahvatile generaciju milenijalaca, ali i otkrio kako je on tokom života i karijere uspeo da pronađem svoj balans.

„Niko nije stalno dobro raspoložen. Rešili smo u novoj sezoni, kada nam ono nije nešto dan, da kažemo ljudima da nam nije bog zna kako super dan i da se nadamo da će biti bolji. Negde se od svih nas očekuje da budemo stalno raspoloženi i svi maltene živimo na društvenim mrežama, na kojima smo najčešće nasmejani. Kačimo fotogfafije sa osmehom čak i onda kada nemamo osmeh na licima dok ih kačimo. Mislim da je važno da prestanemo da namećemo taj imperativ dobrog raspoloženja po svaku cenu,“ objasnio je Danilo i osvrnuo se na globalni trend lajfkouč kulture koja gotovo vrši pritisak na sve nas da budemo raspoloženi čak i kada nam možda nije takav dan.

„Ja sam iz Priboja, na tromeđi, na granici sa Bosnom i Hercegovinom i sa Crnom Gorom. Kada sam došao u Beograd u studentski dom, ekipa je bila mešovita. Bila je tu i jedna drugarica koja je muslimanske veroispovesti, ali je bilo i nekoliko brucoša iz drugih krajeva Srbije koji su nju tretirali kao nešto neobično, što treba da se vidi. Tada sam se i lično uverio koliko nam je svima potrebno da prestanemo da se nosimo predrasudama. (…) Verovatno sam i ja bio taj koga neko drugi doživljava kroz predrasude. Često i na portalima možete naleti na te vesti o tome kako je Srbin ovakav, a Hrvat onakav. To su najgrublje generalizacije, te vesti su kao vicevi“, objasnio je Danilo i koji je baš u periodu dok je stanovao u Studenjaku bio zaposlen u jednom glossy magazinu.

„Dešavalo mi se da portir iz Studenjaka zove tetkicu da siđe sa trećeg sprata, kako bi mi vezala kravatu, pošto niko od nas nije umeo. I onda kao, ručaš slonovo uvo bečku šniclu ili čorbast pasulj, pa uveče izlaziš na crveni tepih sa zvezdama…. A tamo je pola toga pozajmljeno. Ja sam se klizao na jednom takvom događaju, jer su mi cipele bile iznajmljene, pa i oblepljene sa donje strane. Tada isto shvatiš da ni taj glamur nije uvek kao što ti se činilo“, objasnio je Danilo u vrlo vedrom i sadržajnom razgovoru koju svima preporučujemo.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar