Boban Stojanović u DLZ: Rezultati izbora već poznati

Podcast 24. nov. 202110:00
Podeli:

Politikolog Boban Stojanović gost je 187. izdanja prvog srpskog političkog špageti isterna Dobar, loš, zao.

On je pozdravio dogovor koji su o zajedničkom izlasku na izbore postigli Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

– Problem je što ne postoje uslovi za izbore u Srbiji. Rezultati parlamentarnih i predsedničkih su unapred poznati. Ne znam kako neko veruje da opozicija može nešto da uradi na predsedničkim i parlamentarnim izborima kada su uslovi još gori nego što su bili – kaže Stojanović.

Bez obzira na uslove i na situaciju sa medijima, Stojanović veruje da je moguće ostvariti pobedu na beogradskim izborima.

– U Beogradu se malo bolje živi nego u ostatku Srbije. Ljudi su bolje informisaniji i malo su finansijski nezavisniji, tako da je u glavnom gradu moguće napraviti dobar rezultat. Ako opozicija ne bude pobedila u Beogradu, e onda ulazimo u otvorenu diktaturu i još već depresiju – smatra Stojanović.

Kada je reč o situaciji sa Rio Tintom, Stojanović ne isključuje mogućnost da se u jednom trenutku predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavi kao zaštitnik naroda naspram ove kompanije.

O tome ko će biti novi vođa opozicije, jedna ii više kolona, da li su najnovija zakonska rešenja o eksproprijaciji i referendumu još jedan u dokazu da živimo u diktaturi, kao i o mnogim drugim temama bilo je reči u novom DLZ koji možete da pogledate već od 20 sati na našem portalu.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar