Politikolog Boban Stojanović, Dobrica Veselinović iz "Ne davimo Beograd" i spisateljica i slikarka Milica Vučković bili su gosti nove emisije "Utisak nedelje", koja se emituje na televiziji Nova S.

Najopasnija stvar u ovoj zemlji je biti opozicioni aktivista, maltretiraće vas finansijski, maltretiraće vam porodicu, ponekad i fizički i sad reći da je problem u opozciji, da nema program i da je neće narod je besmislica jer je opozcija izšutirana, vlast ju je uništila“, ocenio je „Utisku nedelje“ politikolog Boban Stojanović.

Prema njegovom mišljenju, živimo u nečemu što se teorijski zove mafijaška država, jer ispunjava sve kriterijume za to.

„Političari su mafija, vojska je mafija, policija je mafija, pitanje je koliko je i sudstvo duboko zaglibilo u sve to. Ovde ne postoji razlika između države, partije i mafije. To je sve jedna organizacija, to je Srpska napredna stranka , to je Aleksandar Vučić“, rekao je Stojanović, dodajući da se ne slaže sa ocenom da je u takvim uslovima problem u opoziciji.

“Ne davimo Beograd” izlazi na izbore iako oni neće biti slobodni i pošteni, rekao je Dobrica Veselinović iz tog pokreta, dodajući da je cilj da sa ostalim kolegama iz opozicije ostvare dobar rezultat, pobede kriminalno-političku elitu u Beogradu i pokrenu talas promena u Srbiji.

On je ponovio da je ta odluka doneta na osnovu konsultacije sa članstvom koje broji 4.000, da na izbore, kakvi god oni bili, treba izaći i sačuvati kontrolu.

Veselinović je istakao da je potrebno izvući što veći broj građana na birališta.

Pisac i slikarka Milica Vučković smatra da se opozicija i dalje obraća samo sebi.

“Obraća se nama koji razumemo kakva je situacija, koji smo njihovi pretpostavljeni birači. Mislim da u tome leži problem jer ne uspevaju da nađu način da se obrate drugoj publici koja glasa za vladajuću stranku. Po meni je to problem, ali niko ne menja narativ koji je jasan samo malom broju ljudi i to se samo reciklira”, istakla je ona u „Utisku nedelje“.

Kaže i da joj se čini da opozicija uvek traži izgovore za neuspehe i da je potpuno nespremna da čuje bilo kakvu kritiku.

 

Komentari

Svi komentari (4)