Zdravi sa dr Katarinom Bajec: 5 saveta kako da očuvate zdravlje oka

Zdravlje 06. apr. 202009:04
Podeli:
Foto: Nova S

U emisiji Zdravi sa dr Katarinom Bajec doktorka je putem telefonskih uključenja razgovarala sa reprezentativkom u streljaštvu Ivanom Maksimović Anđušić, glumicom Anjom Mit, te pevačicom Lepom Brenom, koje su ispričale na koji način vode računa o zdravlju očiju. One su takođe dale i neke savete kako što kreativnije provesti vreme u karantinu.

Glumica Anja Mit veoma rano se suočila s problemom sa vidom, te je još kao devojčica morala da nosi naočare.

„Nisam podnosila naočare, počela sam da nosim sočiva sa deset godina, obožavam sočiva“, rekla je Anja koja je sa doktorkom popričala o tome kako održava sočiva, a zatim se osvrnula na to šta sve može da se radi u izolaciji:

„Čitam, odmaram, kuvam, prošetam, koliko toliko, sa svojim ljubimcem, i to mi sada mnogo znači“.

Nakon nje sa dr Katarinom svoja iskustva posle jedne operacije kojom je korigovala dioptriju podelila je Lepa Brena. Ona je takođe dala i savete kako što kreativnije provesti vreme u karantinu:

„Možemo da se bavimo sobom na nekoliko načina, da uradimo sve ono za šta nismo imali vremena poslednjih godina, možemo da čitamo knjige, kuvamo, spremamo, peremo, radimo jogu, meditiramo. Treba biti kreativan i optimističan, poručila je Brena.

Probleme sa vidom imala je i Ivana Maksimović Anđušić koja se bavi streljaštvom, a usput je naglasila da joj je vid veoma bitan zbog nišanjenja.

Koje savete je ona dala u emisiji Zdravi sa dr Katarinom Bajec saznaćete ako pogledate video u linku na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.