Bolnica Kragujevac
Bolnica Foto: Nova.rs

Iznenadni umor u kombinaciji sa naglim padom nivoa trombocita u krvi takođe je simptom kovida 19 u početnoj fazi, dok se temperatura i kratak dah razvijaju kasnije, kažu stručnjaci. Oni napominju i da ignorisanje ovih simptoma može da bude fatalno.

Naime, prema mišljenju stručnjaka, zanemarivanje ovih početnih simptoma može da ima fatalni ishod, prenosi Business Insider.

Pročitajte još:

„U svakoj virusnoj infekciji broj trombocita opada. Zbog toga ne treba zanemariti umor i iscrpljenost. Testirajte se na koronavirus“, poručuje profesor Santoš Kumar sa Odeljenja za respiratornu medicinu KGMU.

Već poznati simptomi koronavirusa slični su gripu, a među nove simptome lekari ubrajaju dijareju, crvenilo očiju, osip i umor.

Medicinski stručnjaci iz indijskog grada Laknau navode da je bilo preko desetak slučajeva kada su pacijenti doživeli ekstremni umor, ali nisu se savetovali sa lekarima. Kada im se stanje pogoršalo, analiza krvi pokazala je drastičan pad nivoa trombocita. Zatim bi se kod pacijenata razvio problem sa disanjem i došlo bi do fatalnog ishoda bez korišćenja kiseonika, navodi se.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)