Podeli
vakcina protiv korone
Foto:EPA-EFE/REUTERS/Tanjug/AP

S dolaskom vakcina protiv korone, stižu nam i dileme – koju primiti kad dođe vreme za to. Zoran Vujčić, profesor na Hemijskom fakultetu u Beogradu, nedavno je kazao šta misli o vakcinaciji protiv korone i kojoj vakcini bi dao prednost.

Kako je naveo u svojoj objavi na Fejsbuku, profesor prednost daje mRNA vakcinama.

Pročitajte još:

“Vakcinišite se. Prednost bih dao mRNA vakcinama (Pfizer i Moderna). Najmanje molekula ima u čorbici. Najvažnije je da se svi što pre vakcinišemo. Da li su bezbedne? Za koga? Koliko traje imunitet? Da li će više antitela imati posle vakcine, ako već nema posle bolesti? Pitanja na koja ćemo dobiti odgovor kada se ova priča potpuno završi. Prvo pitanje je najbitnije i za sada je odgovora DA. Bezbedne su koliko i klasične vakcine. Sve ostalo jeste nepoznanica. Odgovori će doći veoma brzo.”

On se osvrnuo i na slab odziv lekara za vakcinaciju.

“Ono što je meni zastrašujuće je odbijanje lekara da se vakcinišu. A onda se setim da je u svakoj struci bilo onih koji su prespavali glavni ispit svog fakulteta. A imunologija jeste jedan od najvažnijih ispita studija i života. Sramota je što su ga prespavali. Još je sramotnije što se javljaju da to obznane.”

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar