Foto printscreen Probudise

Koliko god surovo zvučalo, realnost je da je slučaj dvogodišnje Anike Manić dokazao da dečji život, pored cene, ima i rok. I to rok od mesec dana. Trka sa vremenom je počela, i u njoj će Anika pobediti jedino ako se sakupi još 1,2 miliona evra, koliko nedostaje kako bi otpočela spasonosnu terapiju najskupljim lekom na svetu.

O slučaju male Anike, ovoga jutra  u emisiji “Probudi se”, govorili su njena majka Ivanka Pavlović Manić i klinički psiholog Tamara Klikovac.

Prema rečima Ivanke Pavlović Manić, još mesec dana je preostalo da se sakupi novac za lečenje male Anike.

Pročitajte još...

“Iako to zvuči možda surovo. U pitanju je postupak odgovornih i posvećenih lekara koji žele za Aniku najbolje. Oni su svesni da, ukoliko se terapija bude odlagala, ona neće ispunjavati kriterijume za težinu i uzrast. Zato su nam dali rok od mesec dana da prikupimo novac kako bi ona mogla da dobije terapiju već početkom januara”, navodi Ivanka Pavlović Manić, dodajući da je u Srbiji na delu procvat humanosti.

Govoreći na koji način se roditelji u ovakvim situacijama bore sa panikom i strahom, doktroka Klikovac je navela da Anikini roditelji čine ono što mogu u datom trenutku.

“Žive sada i ovde. Fokusirani su na ovaj trenutak. Većina roditelja kad se suoči sa teškom bolešću deteta, koje ima lošu prognozu, u nekom trenutku lečenja se ovako ponaša i reaguje”, dodajući da je u ovakvim situacijama veoma značajno palijativno zbrinjavanje deteta.

“Ono nije u kontradikciji sa lečenjem i terapijom koja se deci pruža”, objašnjava doktorka Klikovac.

Foto Printscreen NOVAS

Anikina majka Ivanka, kaže da su humanitarne akcije za njenu ćerku, koje su pokrenute u prethodnom periodu, pokazale koliko je ovdašnji narod human.

“Kad su ujedinimo, ništa nije nemoguće. Najveću snagu nam ipak pruža Anika. Kad vidimo njenu volju za životom, mi ne vidimo da imamo drugu opciju, nego da damo sve od sebe da ova akcija uspe. Nije nam teško da ustanemo ujutru i da krenemo u borbu za nju”, ističe ona, nakon čega je gladocima NovaS saopštila lepu vest.

“Već smo prikupili oko 1,3 miliona evra smo skupili do ovog trenutka. Potrebno nam je još 850 hiljada evra da dođemo do cilja”, poručila je ona.

Kako možete da pomognete Aniki

Slanjem SMS poruke: 858 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišemo human 858 i pošaljemo na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram