Šok prepiske korisnika ivermektina: Imam belu stolicu, drugarica kašlje krv

Zdravlje 28. okt. 202115:21 > 16:3110 komentara
Podeli:
Foto: Roberto Almeida Aveledo / Zuma Press / Profimedia

Na antivakserskim grupama, koje bukte od tema inspirisanih koronavirusom, posebno alternativnim lečenjem i sprečavanjem bolesti, lek ivermektin ima posebno mesto. Međutim, prepiske koje su preplavile Tviter pokazuju da je situacija otišla predaleko.

Dok lekari upozoravaju na ozbiljne posledice koje se mogu javiti zbog ovog leka, a čak i laici pitaju „kako objasniti osobi koja uzima lek za konja da je to pogrešno“, antivakseri i dalje razmenjuju informacije o korišćenju ivermektina. Čak i kad su sami nakon uzimanja ovog leka primetili uznemirujuće reakcije poput bele stolice ili iskašljavanja krvi.

Ono što je još strašnije je što savete i dalje ne traže od lekara, već – na grupama „stručnjaka“ koji su se upustili u isti poduhvat.

„Ivermektin ludilo! Javljaju kolege iz crvenih zona da su pune bolnice pacijenata koji su „uspešno“ započeli lečenje Ivermektinom!? Imaju svoje vajber grupe i ordinarijuse koji leče ovim otrovom čak i decu i trudnicu. Koliko si probila dno jadna Srbijo?“, napisala je dr Slavica Plavšić, primarijus, specijalista za plućne bolesti, podelivši i sama nekoliko takvih prepiski.

Ivermektin se najčešće koristi protiv parazita kod životinja.

Pročitajte još:

„Da li postoji ivermektin za ljude? Postoji. SAD FDA je odobrila da se koristi za takozvane „zanemarene tropske bolesti“ NTD, onhocerkozu i strongiloidozu. Dručim rečima za neke crve u tropskim predelima…
Postoje li dokazi da deluje na kovid-19? U početku su se pojavile neke studije koje su tvrdile da deluje. Lično nisam verovao u to, što sam mnogo puta napisao. Čim je urađena prva ozbiljna studija došlo se do zaključka da ima dejstvo slično placebu, odnosno da nema dejstvo. Moramo znati i da je veoma otrovan, izaziva teška trovanja i smrt“, upozorio je nedavno i radiolog dr Aleksandar Ivković, koji je pokazao i kako izgledaju snimci pluća kovid pacijenata posle ivermektina.

 

Ivermektin je samo jedna od problematičnih terapija, koje su koje građani Srbije sami sebi propisuju, ili ih koriste u dogovoru sa lekarima koji rade izvan zvaničnog protokola i izlažu svoje pacijente riziku od ozbiljnih, često i fatalnih posledica pogrešnog lečenja.

***

Bonus video: Biljke za jačanje imuniteta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar