Kosa kao odličan saveznik u svim dnevnim aktivnostima

Zdravlje 23. sep. 202111:42
Podeli:
Kosa
Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

Svakodnevne obaveze i aktivnosti mnogo se lakše obavljaju uz odlične saveznike. Međutim saveznici ne moraju biti samo dobri prijatelji i kolege koje mogu priskočiti u pomoć, već to može biti i odlična frizura.

Ne zvuči logično?

Muškarcima će ovo možda zvučati besmisleno, ali žene sigurno znaju o čemu je reč. Da bi jedan dan pun obaveza i aktivnosti protekao što uspešnije, osim posedovanja raznih sposobnosti i puno truda, tome može doprineti i sjajna kosa.

Sagledajmo stvari iz ženskog ugla. Šta doprinosi uspehu? Tu bi se moglo spomenuti štošta, ali samopouzdanje i odlično raspoloženje često mogu biti ključni faktori. A šta jednoj ženi daje samopouzdanje ako ne odlično isfenirana kosa ili savršena nijansa koju je frizer smiksao i doprineo da se žena oseća fenomenalno.

Zvuči možda banalno, možda površno, ali sa ženama je tako i to treba razumeti. Zato se puno pažnje i medijskog prostora posvećuje baš ovim temama. Koga zanima ova tema, neka nastavi sa čitanjem ovog teksta i u kosi pronađe odličnog saveznika za uspeh.

Kako do zdrave kože glave?

Obzirom da je ženama izgled kose veoma važan, za lepu i zdravu kosu neophodno je povesti računa i o stanju kože glave. Kao što se kuća ne gradi bez dobrog temelja, tako ni kosa ne može biti lepa bez svog zdravog temelja, a to je koža glave.

Da nešto sa kožom glave nije u redu pokazuju simptomi kao što su suva koža, perut, svrab kože glave. Svi ovi indikatori govore da je potrebno povesti više računa o nezi kože glave. Na koji način će se koža negovati zavisi od konkretnog problema i ponekad je potrebno posetiti i dermatologa kako bi se problem otklonio.

Ono što svako može učiniti jeste da povede računa o izboru šampona koji se koristi. Najbolje bi bilo da su šamponi na prirodnoj osnovi i što blaži po svom sastavu kako bi umirili, a ne iritirali kožu glave. Izbegavanje agresivnih preparata za tretiranje kose može biti još jedno rešenje. Ovi saveti vezani su za spoljašnji uticaj na kožu glave.

Kada se misli na unutrašniji uticaj, onda je reč o stanju organizma. Dehidratacija i razna medicinska stanja mogu biti okidač za pojavu problema na koži glave.
Dakle, da bi se postigao cilj i da bi koža glave bila zdrava, potrebno je voditi računa o svim aspektima, pa čak i psihološkim, jer i stres može biti okidač za probleme sa kožom glave.

Kako odabrati pravu frizuru?

Kada je sa kožom glave sve u redu, onda se može preći na sledeći korak. To je svakako izbor odgovarajuće frizure. Tu se ne misli samo na dužinu kose, već i na boju kose i način feniranja.

Ako je neko pomislio da je to lak posao, prevario se. Odgovarajuću frizuru nije nimalo lako odabrati, a ni naći frizera koji bi je napravio onako kako se zamišlja. Odlična frizura je ona koja pristaje obliku lica, boji kože i celokupnoj konstituciji jedne žene.

Žene frizuru biraju na osnovu mnogih faktora. Važni činioci su sigurno godine starosti, tip ličnosti, vrsta posla kojim se neko bavi. Žene koje su slobodnijeg duha i temperamentnije uglavnom se odlučuju za drastičnije promene i jače boje kose. Osobe koje se bave poslovima koji zahtevaju odredeni dress code i način ponašanja verovatno će i frizuru prilagoditi tim zahtevima.

Sigurno da vrsta frizure zavisi i od svakodnevnih aktivnosti, ali i od finansijskih mogućnosti. Ako neko u toku dana ima pregršt obaveza i nema vremena za česta sređivanja, biraće frizuru koja je laka za održavanje i ne ometa svakodnevni ritam.

Platiti dobrog frizera i malo zahtevniju frizuru ne može svako, jer to zna biti veliki izdatak. Zato se žene neretko odlučuju za jeftinije varijante čak iako njima nisu potpuno zadovoljne. Ko uspe da nađe i kompromis i pomiri svoje želje i mogućnosti, na ogromnom je dobitku.

Najbolji saveti za negu kose

Korisni saveti o nezi kose uvek su dobrodošli svakoj dami i većina ih čita rade volje. U današnje vreme se saveti ne dobijaju samo od lekara, već mnoštvo korisnih informacija ima u raznim časopisima i na raznim portalima i blogovima. Brzi život često ne dozvoljava da se po savete ovog tipa odlazi kod lekara, zato se informacije traže na mnogo brži i jednostavniji način.
Sve što jednu ženu zanima, a vezano je za negu kose, jednostavnim pretraživanjem na Internetu može se pronaći. Ti saveti tiču se nege kose, ali i tretmana kada su prisutni bilo kakvi problemi vezani za kosu i kožu glave.

Važno je voditi računa o tome da se saveti pretražuju na sajtovima koji su provereni i koji se po svom kvalitetu izdvajaju.

Neprofesionalni saveti ponekad mogu napraviti više štete nego koristi. Zato treba biti selektivan i sa oprezom primenjivati savete čija je pouzdanost diskutabilna.
Najbolji saveti su sigurno oni koji se dobijaju od stručnih lica.

Kosa kao oružje za zavođenje

Bilo je dovoljno reči o nezi kose. Sada kada je kosa sjajna, čemu još može poslužiti? Pa naravno zavođenju suprotnog pola.

Koliko se često primenjuje ova taktika, odnosno ovo oružje kada je zavođenje muškaraca u pitanju? Vrlo često. Ponekad svesno i sa namerom, a ponekad i nesvesno.

Žene neretko zavode svojom kosom, pogotovo ako je dugačka, mirisna i sjajna. Tome retko ko može odoleti.

Daleko od toga da kratka kosa nema taj efekat, ali uglavnom se zavođenje vezuje za dugu kosu. Mada o ukusima ne treba raspravljati. Mnogim muškarcima je baš kratka kosa iz nekog razloga primamljiva. No, bez obzira na dužinu, ako je negovana sigurno će privući pažnju i nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Nega kose je zaista neiscrpna tema o kojoj bi se mnogo moglo govoriti. Kada bi krenuli sa analizom proizvoda za negu kose koji se nude na tržištu, tu ne bi bilo kraja. Sigurno da ni ženama nije lako da odaberu odgovarajući šampon ili balzam, pa zato za informacijama tragaju na Internetu. Primenom odgovarajućih saveta i proizvoda, svaka kosa može biti dobar saveznik tokom svakodnevnih aktivnosti.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar