ishrana
Vreme je za lakšu hranu; Foto: Smitty Smitty / Alamy / Alamy / Profimedia

Na koji način nutricionistički da se pripremimo za proleće – kakva ishrana je idealna u periodu mart – april?

Nutricionistkinja Ivana Mišić je za Danas istakla da u ovom periodu organizmu treba dati „više sunce, sveže hrane, više tečnosti“, a podelila je i nekoliko konkretnih saveta za ishranu u ovom periodu.

Više kuvanog povrća, razne čorbice, potaži, supe će nas hidrirati i olakšati varenje.

Jedite manje porcije, prirodno nam je manji apetit u periodu proleća.

Pročitajte još:

Treba da izbegavamo, tešku, masnu i začinjenu hranu.

Smanjiti unos životinjskih proteina i zameniti ih biljnim izvorima poput mahunarki.

Još saveta Ivane Mišić pročitajte na sajtu Danasa.

***

Bonus video: Dr Katarina Bajec – Treba li meso izbaciti iz ishrane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar