Jagoda Jorga objasnila zašto je liposukcijska dijeta prevara

Emisije 30. nov. 202111:53 > 12:15
Podeli:

Liposukcijska dijeta jedna je od najpopularnijih, mnoge poznate ličnosti se kunu u nju, ali stručnjaci je smatraju - "prodavanjem magle".

Prof. dr Jagoda Jorga, specijalistkinja higijene i ishrane, i Saša Plećević, poznatiji kao Dr Filgud danas su u „Probudi se“ govorili o popularnim dijetama, koje se često baziraju na izbacivanju određenih grupa namirnica.

„Sve ono što je prisutno u prekomernim količinama, pa bilo to jako zdravo. Evo da pomenem dijetska vlakna, za koja svi kažu da treba da ih bude više u ishrani, ali kad ih je previše – ona prave enormne probleme, ne samo nadimanje, ne samo grčeve, oštećuju apsorpciju gvožđa, kalcijuma… U ishrani ne važi pravilo da je ono što je u malim količinama dobro, u velikim još bolje. Važi samo pravilo optimalne količine“, objasnila je Jorga, koja se osvrnula i na neke od najpopularnijih dijeta danas.

Pročitajte još:

Što se tiče „isprekidanog posta“…

„Osnovno pitanje je: Šta jedeš kad jedeš? A liposukcijska dijeta je jedna hiperproteinska bez ugljenih hidrata u kojoj autor još preporučuje dve, tri, pet šaka suplemenata. Ja imam pacijentkinju koja je za suplemente davala 600 evra mesečno. Šta nauka o tome kaže? Nauka kaže da je to prodavanje magle za velike pare“, istakla je Jorga.

Pogledajte celo gostovanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar