Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lepa vest je da je Forbs uključio Srbiju na listu 100 najbezbednijih zemalja u ovom trenutku, kad je u pitanju koronavirus. Čudna vest je da je Italija, evropska zemlja koju je kovid 19 najteže pogodio, na ovoj listi jedno mesto ispred naše.

Švajcarska je, trenutno, najbezbednija zemlja na svetu u kontekstu pandemije koronavirusa, dok je Južni Sudan najopasnija, objavio je Forbs.

Lista je sastavljena na osnovu 130 kvantitativnih i kvalitativnih parametara, među kojima su i efikasnost sprovedenih mera, brzina reakcije nadležnih…

„Švajcarska i Nemačka imaju prvu i drugu poziciju u ovoj novoj specijalnoj studiji slučaja, posebno zbog otpornosti svoje ekonomije i zbog pažljivih načina na koje pokušavaju da opuštaju mere bez žrtvovanja javnog zdravlja i sigurnosti“, naveli su autori studije.

Pročitajte još:

Srbija, u kojoj je u poslednja 24 časa od koronavirusa preminula jedna osoba, dok su još 82 osobe zaražene, našla se na 54. mestu, a zanimljivo je da je talija na 53. SAD je na 58, a Kina, odakle je pandemija krenula, do danas je stigla čak do sedmog mesta po bezbednosti.

Što se tiče zemalja u regionu, najbolje stoji Slovenija kao 32. na listi, Hrvatska je 36, Crna Gora 42, dok je BiH tek na 72. mestu.

Onima koji su ove godine planirali u Grčku na more, značiće i podatak da je ova zemlja 34. na listi najmanje rizičnih.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (5)