Dr Lukić: Šta se krije iza smrti starice posle vakcine

Zdravlje 05. jan. 202114:43 > 14:53
Podeli:
Srđan Lukić
Srđan Lukić Foto: privatna arhiva

Mnoge je uznemirila vest da je starica iz Slovenije preminula nakon što je primila vakcinu protiv koronavirusa. Doktor Srđan Lukić, pulmolog iz Slovenije, otkriva šta je verovatna pozadina ovog nemilog događaja.

„U Sloveniji je zabeležena smrt nakon primljene Pfizer vakcine protiv kovida – nezvanično, u pitanju je osoba starija od 90 godina koja je vakcinu primila u Domu za stare. Istovremeno, juče je u svetu registrovano 8.453 smrti koje su posledica kovid infekcije“, kazao je dr Lukić.

Kako je naveo, ovaj smrtni slučaj verovatno i nema veze sa vakcinom.

„Nezvanično, informacije kažu da je, pored mnogih pridruženih bolesti, ta osoba prethodno imala i dva srčana zastoja“, kazao je doktor Lukić i zaključio da ćemo svi na kraju umreti, samo ne moramo baš od virusa protiv koga imamo vakcinu.

Pročitajte još:

Podsetimo, slučaj smrti žene koja je bolovala od drugih bolesti prijavljen je zdravstvenim vlastima, ali za sada nema više konkretnih podataka, prenosi Hina navode slovenačkih medija.

Slovenački Institut za javno zdravlje saopštio je da je do sada primio samo jednu prijavu neželjenog dejstva nakon vakcinacije i jedan slučaj smrti koja „koincidira s vakcinacijom“.

O tome je, kako se navodi, Institut obavestio Ministarstvo zdravlja Slovenije koje će temeljno proučiti taj slučaj da bi se ustanovilo ima li ikakve veze između vakcinacije i smrti.

Slovenački mediji navode da je korisnica doma patila od više bolesti i da nije verovatno da je vakcinacija imala veze sa smrću.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar