Činjenice koje niste znali o kremama za sunčanje – a trebalo bi

Zdravlje 07. jun. 202109:30 > 14. jul. 2021 21:51
Podeli:
Foto: Promo

Da li ste znali da ste sunčevom zračenju izloženi čak i onda kada se ne sunčate? Bez obzira na to da li ste na putu do posla, idete li na kratki izlet za vikend ili sedite u nekoj letnjoj bašti u centru grada – sunce je uvek tu, a samim tim i njegovi štetni UV zraci.

Kako zaštita od sunca nema alternativu, bitno je da se krema za sunčanje nađe u vašoj torbi svakog dana, bez obzira na to gde ste se uputili. U nastavku vam prenosimo nekoliko saveta zahvaljujući kojima će nanošenje kreme za sunčanje postati vaša omiljena dnevna rutina.

Zašto je zaštita od sunca toliko važna?

Briga o zaštiti od sunca ni u kom slučaju nije nešto čime bi trebalo da se bavite samo na letovanju. UV zraci su podjednako štetni gde god da se nalazite, bilo da je leto ili zima. UVA zraci se mogu probiti i kroz staklo od prozora, pa ste samim tim štetnim zracima izloženi i dok se vozite do posla, ali i ukoliko u kancelariji sedite pored prozora.

Često se misli da ljudi koji ne gore lako na suncu ne treba da brinu o kremi za sunčanje. Međutim, ona je podjednako važna za svakoga jer štetni zraci na duge staze jednako utiču na svaki tip kože. Oni mogu prouzrokovati razne vrste oboljenja i zato je veoma bitno koristiti kremu s faktorom zaštite od sunca tokom cele godine.

Foto: Promo

Šminka i zaštitni faktor – win-win kombinacija 

Tokom leta je posebno važno da pametno kombinujete šminku s kremama sa zaštitnim faktorom, jer puder sa zaštitnim faktorom često nije dovoljan. Zato je pre pudera važno naneti i odgovarajuću zaštitnu kremu, koja će sprečiti pojavu crvenila ili oboljenja kože. Vodeći se time, vreme je da vam krema za sunčanje postane dnevna rutina. Ne samo da će njeno nanošenje preduprediti posledice štetnog sunčevog zračenja već će vašoj koži pružiti potrebnu negu i hidrataciju.

Foto: Promo

Za dobru kremu za sunčanje nije vam potrebno čitavo bogatstvo

Šta je važno da znate prilikom odabira idealne kreme za sunčanje? Naime, krema za sunčanje može imati zaštitni faktor s vrednostima od 2 do 70. Međutim, za dnevnu upotrebu treba da ima minimum 30 kako bi zaštitila telo od direktnog izlaganja suncu. Ono što je takođe potrebno da znate jeste da najskuplje kreme obično nisu i najkvalitetnije, te cena ne mora da bude glavni parametar pri izboru vašeg omiljenog saveznika na suncu. Zapravo, neki od najboljih preparata za zaštitu od sunca imaju vrlo povoljne cene, poput onih iz asortimana SUNDANCE u dm drogerijama.

SUNDANCE ove godine slavi 25 godina postojanja što je odličan povod da potražite svoj omiljeni SUNDANCE proizvod i odlučite se, recimo, za one koji doprinose sprečavanju preuranjenog starenja kože i nastanka bora, ili pak za one koji ne sadrže parafin ni sintetičke mirise i u potpunosti su sigurni za primenu. Svi proizvodi za sunčanje koje možete da pronađete u dm drogerijama dermatološki su ispitani i pružaju UVA i UVB zaštitu, što je takođe veoma važno kada birate kremu sa zaštitnim faktorom. Određene SUNDANCE proizvode možete pronaći na policama dm drogerija do kraja juna na sniženju  30 odsto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar