Zlatibor Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Kada se sa magistralnog puta, na kružnom toku, isključite i uputite ka centru Zlatibora, nižu se slike „modernizacije“ ovog turističkog centra. Posle samo par stotina metara, kod sledeće kružne raskrsnice, kada pomislite da će vam pogled pući na zlatiborsko jezero, koje je simbol ove planine, i zelenilo koje ga okružuje, eto prepreke. Pogled će vam udariti direktno u zgradu, još jedno u nizu, ruglo Zlatibora.

Što baš ovde? Da li je moralo? Zašto pored sportskih terena? Ko je ovo dozvolio?… Sva pitanja su uzaludna, odgovor ćete dobiti kada stignete do samog centra, do naselja Đurkovac, do Obudojevice, Golije…

Zlatibor Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Ova zgrada, koja vas je dočekala na ulazu, zapravo je zgrada dobrodošlice, putokaz, simbol trenutnog stanja, lična karta na kojoj fotografija i nije tako loša. Ono što tek sledi je faktičko stanje sa tendencijom građevinskog rasta.

Zlatibor Foto: Slavica Panić/Nova.rs

 

Pročitajte još:

Tik uz ovu zgradu nalazi se jedna mala, drvena kafanica, pečenjara, šta li. Mnogi su smatrali da ni njoj tu nije bilo mesto, ali kada je pored nje nikla višespratnica, ona izgleda toliko benigno, kao kap u moru. „Moru“ zgrada koje su od zelenog Zlatibora napravile potpuno drugačiji pejzaž.

Zlatibor Foto: Slavica Panić/Nova.rs

***

Bonus video: Nacionalni parkovi u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (8)