Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ako ste se sad setili da vam je istekao pasoš, a ne čeka vam se u redovima za novi - spisak zemalja u koje možete da odete je vrlo sužen.

Gužve za pasoše su velike, kao i obično u susret letnjoj sezoni, a od 29. maja građani mogu da apliciraju za pasoš i nedeljom, u zgradi SIV-a 3.

Ipak, ima sigurno i onih koji su spremni da prekroje svoje planove i za letovanje izaberu zemlju u koju mogu i bez pasoša – lista je sužena, ali postoje varijante za more.

Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, za TV Prva je istakao u koje zemlje srpski državljani mogu da uđu samo s ličnom kartom.

Pročitajte još:

„Severna Makedonija i Albanija su zemlje u koje možemo da putujemo, do skoro smo mogli i u Crnu Goru, ja mislim da više nismo u mogućnosti. Možemo da uđemo i u Bosnu i Hercegovinu samo sa ličnom kartom. Razgovara se vrlo aktivno o tome da će, u toku ove godine, moći i u Tursku da se uđe samo s ličnom kartom, ali zasad je to još u fazi razgovora dve države i potpisivanja sporazuma koji će to omogućiti“, rekao je Seničić.

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, Crna Gora je i dalje na listi ovih zemalja – kako je napomenuto, državljani Srbije mogu ulaziti u Crnu Goru i u njoj boraviti do 90 dana sa važećom putnom ispravom, bez vize, a do 30 dana, sa važećom ličnom kartom.

***

Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram