Turizam u haosu: Sve nove mere koje zbunjuju putnike

Putovanja 25. jul. 202112:18
Podeli:
Nove mere zbunjuju putnike Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Haos i nejasnoće oko pravila putovanja i mera sprečavanja širenja korona virusa dovode do još jedne loše letnje sezone za posrnulu evropsku turističku industriju.

Kako piše AP, popularne turističke destinacije bore se sa novim varijantama korona virusa.

U Francuskoj, najposećenijoj zemlji na svetu, posetioci od ove nedelje imaju još jedan uslov da ispune sa novim zahtevom za posebnu kovid 19 propusnicu.

Pročitajte još:

Italija je takođe najavila da će ljudima biti potrebne slične propusnice kao u Francuskoj za pristup muzejima i bioskopima, odlazak u restoran ili na bazen i niz drugih mesta.

Međunarodni dolasci turista u Evropu prošle godine opali su za skoro 70 odsto, a za prvih pet meseci ove godine opali su za 85 odsto, podaci su turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), čije je sedište je u Madridu.

Španija, druga najposećenija zemlja na svetu, imala je 3,2 miliona turista od januara do maja, što je desetina posetilaca u istom periodu 2019. Međutim u junu je Španija imala 2,3 miliona poseta, što je bila najbolja mesečna cifra od početka pandemije.

U Grčkoj, gde broj zaraženih raste, vlasti su pooštrile ograničenja za nevakcinisane turiste i stanovnike, zabranivši im ulaz u sve zatvorene objekte za ručavanje i zabavu.

***

Bonus video: Lepote Crne Gore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar