maldivi
Foto:Shutterstock

Pravi raj na zemlji

Maldivi su toliko lepi da ljudi širom sveta maštaju da posete tu ostrvsku državu u Indisjkom okeanu, a posebno o njemu sanjaju zaljubljeni parovi jer na Maldivima sve je podređeno uživanju.

Toplo i čisto more, najlepše plaže, netaknuta priroda i povoljna klima pružaju odlične uslove za nezaboravan odmor.

U svemu tome ipak veliko je pitanje koliko košta romantično putovanje na Maldive.

Preko agencije Filip travel možete da na Maldivima boravite u deluks sobi sa pogledom na more i balkonom. Cena paketa po osobi je od 1.450 evra, a polazak je 12. novembra, dok je povratak 19. U pitanju je smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice i u nju su uključeni sedam polupansiona, avio karta + transfer, putno zdravstveno osiguranje sa kovid polisom, povratni transfer aerodrom-hotel-aerodrom brzim brodom, celodnevna ekskurzija – snorkeling na tri grebena, posmatranje delfina, ručak i fotografisanje na ekskurziji, noćno pecanje (priprema ulovljene ribe za večeru). Hotel se inače nalazi na ostrvu sa lokalnim stanovništvom.

Preko agencije Jungle Tribe možete da odete na Maldive po ceni od 1.190 evra po osobi. Ta cena važi za polaske tokom oktobra i obuhvata sedam noćenja u hotelu (pun pansion za šest dana, dok je za sedmi dan u pitanju polupansion), avio-kartu, takse i transfere.

Obilasci uključeni u cenu su ronjenje sa ajkulama, odlazak na Fulidhoo ostrvo, druženje i slikanje sa ražama, posmatranje delfina, odlazak na peščani sprud uz logorsku vatru, čajanka na rooftopu hotela, ronjenje snorking kornjačama, obilazak glavnog grada Malea, vožnja kajacima / daskama sa veslima, romantična večera na plaži (za uplaćene usluge polupansiona i punog pansiona)…

U cenu ne ulaze međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji), individualni troškovi i fakultativni izleti i ulaznice, kao i doplata za sobu sa pogledom na more koja je oko 60 evra po osobi.

Pročitajte još:

Agencija Rapsody Travel nudi put na Maldive za 1.099 evra po osobi. U pitanju je cena za sedam noćenja s doručkom u hotelu sa četiri zvzedice, avio prevoz, aerodromske takse, transfere.

Polasci su u više termina od oktobra do marta.

Inače, hotel iz ponude se nalazi na samoj plaži čuvenog turističkog ostrva Maafuši i nudi prelep pogled na Indijski okean i peščanu maldivsku plažu.

U blizini se nalaze koralni grebeni, centri za ronjenje, luksuzni rizorti i slično. Svakako je najlepši deo ovog hotela, a i celog ostrva, prelepa plaža sa belim peskom i tirkiznom, kristalno čistom vodom indijskog okeana.

Za one sa dubljim džepom tu je ponuda agencije Travelland. U pitanju su indiviidualna putovanja u okviru kojih možete sami birati i datume polaska i odlaska, dužinu odmora, hotelski smeštaj, kao i destinnaciju koju želite da posetite.

U pitanju je smeštaj u kompleksu sa pet zvezdica uz plažu i iznad vode sa direktnim pogledom na okean.

Cena za 10 dana, odnosno sedam noćenja po osobi u deluks bungalovu je 3.150 evra. U nju su uračunati i avio-prevoz, transferi, takse i boravišna taksa. U cenu nisu uračunati troškovi PCR testiranja u Srbiji i na Maldivima, koji su obavezni, kao ni ndividualni troškovi i fakultativni izleti.

Posebno zanimljivo je što na Maldivima možete i da se venčate. Agencija Dream Land nudi poseban paket – organizaciju venčanja na Maldivima.

Cena najjeftinijeg pakleta u ponudi je 999 evra i obuhvata venčanje u spa rizortu sa četiri zvezdce. U cenu ulaze ceremonija venčanja na plaži, usluga profesionalnog šminkanja za mladu, pratnja do mesta održavanja ceremonije, fotografija u kožnom ramu + CD sa svim fotografijama, buket svežeg cveća, mladenačka torta + vino za zdravicu, romantična večera za mladence, dekoracija kreveta sa tropskim cvećem i uramljen sertifikat (potvrda) venčanja.

Inače, preko iste agencije u istom hotelu boravak na Maldivima po osobi košta 2.045 evra. To je cena za polazak 12. novembra, dok je povratak 21. novembra (smeštaj je od 13. do 20. novembra). U cenu su, osim smeštaja, uračunati i avio-karte, takse, transfer.

BONUS VIDEO: Prelepi Bondi bazeni u Tihom okeanu