Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Turisti su papreno platili skromni ručak na mondenskom ostrvu Mikonos.

Amerikanka i njena ćerka tvrde su da su ih prevarili u restoranu DK Oyster na Mikonosu – naplatili su im skoro 600 evra za dve krabe i dva koktela.

Brenda Molton i njena 19-godišnja ćerka Kejlea želele su da provedu idiličan dan na rajskoj plaži Platis Gialos, ali su umesto toga doživele neprijatnost. Osoblje u restoranu im je reklo da se neće vratiti u SAD ako odbiju da plate astronomski račun, tvrdi Molton.

Turistkinje tvrde da hrana i piće koje su naručili nikako ne mogu da opravdaju cenu, ali priznaju da su sedele na ležaljkama u restoranu dva sata, piše Daily mail.

„Rekla sam im: ‘Dva mohita i dve kraka krabe ne mogu da koštaju 600 evra. Neću vam platiti.’On mi je tada doslovno rekao: ‘Pozvaću policiju. Zadržaće te ovde i nećeš se vratiti u zavičaj. Lako možemo da pronađemo gde živite'“, ispričala je Molton.

Po izlasku iz restorana, Molton tvrdi da je počela da upozorava prolaznike da ne ulaze u restoran, ali se opet suočila sa osobljem. Vlasnik je izašao i vikao na nju.

Američka turistkinja je rekla da joj je tada prišla dama i rekla joj da je videla sličnu scenu u restoranu dan ranije i da je bila umešana policija.

Stranica tog restorana na Tripadvisoru preplavljena je recenzijama gostiju koji su tvrdili da su bili namamljeni istom strategijom – uporni konobari su im nudili „besplatne ležaljke“, imaju nejasne opise cena na meniju – i na kraju s ih sačekali astronomski računi.

Iz restorana su odgovorili: „Ne postoji slobodna zemlja u zapadnom svetu koja bi nas primorala da svakom kupcu objasnimo zašto naplaćujemo na način na koji radimo. Međutim, često smo pokušavali da objasnimo velike troškove poslovanja poput našeg. Da li biste pitali Bugati zašto naplaćuju onoliko koliko naplaćuju? Da li biste zamolili sve luksuzne brendove da opravdaju svoje cene? Možete se odlučiti za jeftinije proizvode i usluge. Nema monopola“.

***

Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare