Snimak Srba iz Paralije kako igraju kolo zbog kog se i „Grci krste“

Putovanja 27. jun 202210:18 > 15:4656 komentara
Podeli:
Paralija, Grčka, more, plaža
Foto: Shutterstock/stefan dzalev

Srbi se u Grčkoj osećaju kao kod kuće - ali gde je granica?

Svi znamo da je Grčka klasično srpsko letovalište i neretko se moe u klubovima i kafićima čuti naša muzika. Srbi su se tamo potpuno odomaćili, što nam dokazuju brojni video snimci koji svakodnevno krase društvene mreže. Jedan od takvih je i ovaj koji prikazuje kako su se Srbi, i to na plaži gde se nalazi na stotine ljudi, okupilo njih nekoliko desetina i zaigralo ono što svaki Srbin najbolje zna – a to je kolo.

Nei nisu učestvovali u ovom muzičko-plesnom performansu nego su odlučili svojim telefonima da zabeleže ovaj zaista nesvakidašnji trenutak. Na snimku se vidi da su u sredini stajala dva muškarca, jedan je držao raiširenu srpsku zastavu, a drugi grčku, dok su zastave bile u sredini vezane jedna za drugu i vijorile se u ritmu muzike.

Snimak traje desetak minuta i na njemu se jasno vidi da njima ne smeta ni publika, ni jako sunce, a ni otpor vode da bi zaigrali srpsko kolo, a kako je ovaj prizor napravio pravi odjek na društvenim mrežama - komentari hvale su se samo nizali.

pročitajte još:

"Bravo igrači samo veselo", "Svaka čast, treba odigrati vlaško kolo u vodi, a na zemlji mnogi ne znaju.", "Može da kaže ko šta hoće. Svaka čast.", samo su neki od silnih komentara, dok je sa druge strane bilo i onih kojima ovaj prizor nije bio ni prijatan, ni za pohvalu.

"Ja mislim da se Grci krste", "A šta ti je ovde lepo? I šta da vidi svet?"

***

Bonus video: Manastir Meteori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Komentari

Vaš komentar