Foto: Nova.rs

Vlasnici apartmana na Kopaoniku vođeni prošlogodišnjom sezonom kada su svi zaradili na rentiranju, nisu zadovoljni.

Na Kopaoniku je tek posle mesec i po dana od početka sezone palo toliko snega da je moguće koristiti skoro sve staze. Prema podacima RHMZ, na našem najpoznatijem skijalištu ima 65 centimetara snega, i ovog vikenda su po prvi put vidljivije gužve.

“Staze su napokon dobro utabane, i velika je razlika u odnosu na prošli vikend. Na njima ima snega od 30 do 45 centimetara. Čekanje na žičaru je sada dosta duže. Na Krčmaru se čeka i po pola sata. Više je ljudi. Možda i najviše od početka sezone. Parking se još jutros napunio”, kaže za Nova.rs Goran Ivković iz Raške.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

Goran je zbog blizine Raške i Kopaonika, svakog vikenda na skijanju, odnosno kada je skijanje bilo moguće, s obzirom da snega u drugom delu decembra i prvoj polovini januara nije ni bilo.

Ali, vlasnici apartmana vođeni prošlogodišnjom sezonom kada su svi zaradili na rentiranju, nisu zadovoljni.

“Rekao bih, traljavo ide. Januar je bio prazan. Dosta se otkazivalo. Recimo, ovaj vikend mi je rezervisan, pa onda nešto imam u februaru. Neki dani su zauzeti, a neki nisu. Valjda će da krene konačno. Sezona je skroz pukla”, ispričao nam je razočarano Nikola iz Kraljeva, koji ima apartman u Vikend naselju.

Foto: Nova.rs

Svi putni pravci su prohodni uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a dnevne temperature na Kopaoniku su oko -5 stepeni Celzijusa.

Kopaonik Foto: Nova.rs

U dolasku bez zaustavljanja na naplatnim stanicama

Od 26. januara vozila se više ne zaustavljaju na naplatnim stanicama pri ulasku u Nacionalni park Kopaonik, već će se prolaziti bez zaustavljanja.

Pročitajte još:

Kamere će na naplatnim stanicama zabeležiti registarske oznake vozila, koje će se zatim evidentirati u novom sistemu elektronske naplate. Plaćanje će se vršiti po izlasku iz Nacionalnog parka i to po važećem nepromenjenom cenovniku.

***

BONUS VIDEO: Gorska služba spasvanja na zadatku: Šta je problem na Kopaoniku?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare