Razlog zbog kog je Čurug plaža najpopularnija u Srbiji

Podeli:
stara Tisa, zalazak Sunca Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Skrivena oaza na Tisi.

Ako vas put nanese negde u blizinu Novog Sada, a ako još imate dan ili dva slobodnog vremena, iskoristite slobodno vreme da skoknete do Čuruga. Čurug je selo koje više podseća na gradić, sa oko 8.000 stanovnika, a pripada Opštini Žabalj.

Nalazi se na reci Tisi koja je tu formirala jedan vrlo interesantan detalj, pa ovaj gradić ima poseban šmek. Zato jei u samom vrhu omiljenih letnjih destinacija u Srbiji.

Tu se nalazi takozvana Mrtva Tisa. Kako je ova pitoma panonska reka menjala svoj tok, Čurug je dobio dragulj prirode. Tisa je otišla na drugu stranu, ali je za sobom ostavila jezero dužine od oko 10 kilometara.

To je mesto za potpuno mirno vreme koje možete provesti u Čurugu, nauživati se, pojesti ukusnu domaću vojvođansku hranu, pa se vratiti nazad svojim svakodnevnim obavezama.

stara Tisa, zalazak Sunca Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Meštani su skoro dobili i renoviranu plažu sa sveže postavljenim suncobranima od trske i fino posutim sitnim peskom.

Pročitajte još:

U okolini se nalaze vikendice koje izlaze na vodu, a ribolovci mogu da uživaju u čarima pecanja.

Važno je da se napomene da je pecanje bez dozvole strogo zabranjeno, kao i upotreba motornih čamaca. Dozvoljena su samo plovna vozila koja su na „ljudski pogon“, odnosno ona koja se pokreću veslanjem – kako se ne bi remetio sklad ovog zaštićenog prirodnog područija.

***

Bonus video: Kupanje na adi i pre početka sezone

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Komentari

Vaš komentar