Ksamil
Ksamil; Foto: ProCip / robertharding / Profimedia

U moru "šokantnih" računa s primorja, ovaj je ispao baš pozitivno iznenađenje.

Na popularnoj Fejsbuk grupi „Letovanje u Albaniji„, jedan Ivan je objavio račun iz ribljeg restorana, pisan rukom, kao totalnu kontru astronomskim računima koji ovih dana pristižu s primorja.

„Ksamil, 21.7.2022., riblji restoran kod centralnog kružnog toka u Ksamilu. 1kg školjki, 1/2 kg lignji, 1/2 kg gambora, dve grčke salate i piće. Svaka preporuka“, pisalo je u objavi, za koju su mnogi mislili da je greška, jer deluje suviše povoljno, čak i za srpske standarde.

Pročitajte još:

Naime, osvežavajući napici su oko 150 leka, grčka salata 300, lignje 450, kilogram školjki 600… I ukupna cifra na kraju je iznosila 3.370 leka – albanska valuta jednaka je 1.01 srpskom dinaru, pa kad se prevede, to je tačno 3.403 dinara.

U komentarima su turisti iz Srbije nanizali još pozitivnih utisaka kada su u pitanju cene i hrana u Ksamilu, ali i dati uporedili s drugim popularnim letnjim destinacijama, gde takav gastro užitak košta mnogo više.

Da nije u pitanju greška, ni „lošija lokacija“, potvrđuje i nedavna objava jednog Dragana je podelio cenovnik iz jednog restorana na plaži u, kako je napisao, Velipolju. Tu vidimo da se porcija špageta može poručiti za 350 leka, salate su 300-500, a jela s mesom od 800 leka. Pa, računajte.

***

Bonus video: Povreda na letovanju – Čemu služi polisa osiguranja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare