Foto: PitK / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako želite da izbegnete gužvu i otkrijete nešto novo, predlažemo grčke destinacije koje još uvek nisu zaživele među turistima.

Ova mesta u Grčkoj kriju neverovatne prirodne lepote, kao i tišinu i mir svima koji vole takav odmor.

Elafonisos

Ostrvo koje nazivaju i „grčki Maldivi“ leži u zalivu Lakonija, između Peloponeza i ostrva Kitira. Manje je poznato, pa ima manje turista što znači da ponekad možete uživati sami na ostrvu.

Ima kristalno čistu vodu dosta grčkih taverni u kojima možete da uživate u svežoj ribi.

Tinos

Tinos je oduvek bio samo stanica za putnike koji odlaze u Mikonos i Atinu. Vreme je da bolje upoznate ovo ostrvo – možda ćete poželeti da ostanete ovde do kraja svoje grčke avanture kada saznate da odlična vina dolaze baš iz Tinosa.

Na ovom ostrvu postoji čak i grad u kojem su masline i artičoke svuda. Crkva Panagia Megalochari obično je prepuna posetilaca svakog 25. marta i 15. avgusta u čast Blažene Device Marije.

Kalimnos

Ne zaboravite da prilikom posete ovom malom ostrvu ponesete planinarske čizme i dosta samopouzdanja. Zašto? Zato što je ostvo popularno mesto za penjanje za ljubitelje adrenalina.

Ako niste ljubitelj penjanja, možete krenuti sigurnom pešačkom rutom koja vas može odvesti do napuštenih dvoraca i crkava.

Karpatos

Daleko od gužve popularnih grčkih turističkih mesta, Karpatos je jedan od mnogih skrivenih dragulja Grčke. To je ostrvo na kom možete mirno prošetati bez brige da ćete naleteti na gomilu turista koji žele da se fotografišu na svakom uglu.

Ovo ostrvo ima i spomenike iz starih vremena, što ga čini još atraktivnijim.

Diapontijska ostrva

Čine ih tri glavna ostrva, uz mnoga mala, koja se nalaze severozapadno od Krfa. Još jedan raj za ljubitelje mora. Vode na ovim ostrvima su jako bistre.

Sela na ovim ostrvima su prelepa. Ostrva su mesto gde možete dobiti inspiraciju za jednostavniji život, posebno ako se upustite u razgovor sa lokalnim stanovništvom.

***

Bonus video: Kako se rashladiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)