Doručak u hotelu
Doručak u hotelu; Foto: Ekaterina Demidova / Alamy / Alamy / Profimedia

Na odmoru ste, sve je opušteno, doručak je plaćen i neko je tu da pospremi za vama, ali ipak imajte na umu da niste u svojoj kući.

Pravila i uputstva o pristojnom ponašanju nikad dosta, a neka od takvih našli smo i na stranici Thrillst. Naime, kad ste već u hotelu i imate ujutru obezbeđen obrok, uz poštovanje ovih pravila doručak će vam sigurno biti ukusniji i opušteniji. Nemojte da od ranog jutra budete od onih koji idu drugima na živce i čine da im doručak presedne.

Ne požurujte druge

Dakle, spustili ste se na doručak i želite da pojedete, recimo, tost. Krenete prema tosteru, ali malera, netko je stavio tost ispred vas. Šta vi radite? Kulturno se odmičete? Ne, verovatno stojite iza te osobe i nestrpljivo cupkate gledajući kad ćete vi konačno ubaciti svoje parče hleba unutra. Nemojte to da radite, neće se tost brže ispeći ako vi stojite i pravite pritisak, a nikome ujutru ne treba vaš dah za vratom…

Ne uzimajte hranu koju ne mislite da jedete

Jeste, švedski je sto i možete da jedete koliko god želite. Ali ne morate da budete onaj alavac koji samo grabi, grabi, grabi, ostavi pola toga što je uzeo, da bi mu se na kraju svideli baš ona krofna i kroasan, koje će takođe pojesti do pola. To je primer prilično ružnog ponašanja koje vam ne treba jer su vas verovatno još odmalena učili kako nije pristojno ostavljati hranu na tanjiru.

Pročitajte još:

Ne dolazite na doručak u pidžami

Na odmoru ste, sve je opušteno i lepo, ali ipak imajte na umu da se ne nalazite u svojoj kući, već u hotelu. Obucite se normalno i pristojno, niko od vas ne traži smoking, ali nema potrebe ni da dolazite u potkošulji i pidžami. Jednostavno, postoje neka pravila ponašanja kojih se valja pridržavati, podseća Pun kufer.

Ne uzimajte hranu rukama

Lepo ste se naspavali i sišli na doručak, videli oval s pršutom, do njega onaj sa sirom, i krenuli rukama da prebacujete na svoj tanjir. Nema veze što će iza vas uzimati još sto ljudi jer baš vam nije zgodno da koristite viljušku, nož, hvataljku ili neki drugi pribor koji je postavljen u tu svrhu. Izbegavajte takvo ponašanje.

Pročitajte još:

Ne ostavljajte nered iza sebe

Niko ne kaže da ne možete da ostavite malo mrvica ili da morate sve uredno da složite na tanjir i odnesete u kuhinju, ali ne morate ni da bacate papir od maslaca, prolivate kafu ili jednostavno ostavite komade hleba svuda po stolu. Neko sve to skuplja i čisti za vama, pa nemojte baš jesti kao divljak, već budite pristojni i civilizovani.

***

Bonus video: Hotel za pse

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram