Na jugu Hrvatske uživa se u obilju sunca, a Dubrovnik je ovih dana grad u kojem se odmaraju brojni Hrvati. Nešto niže cene i besplatne atrakcije mamac su za mnoge.

Dubrovnik je omiljena destinacija u Hrvatskoj, a dok se leti i stranci šokiraju cenama, u vreme Feste svetog Vlaha tradicionalno je na Stradunu najveći broj gostiju iz Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije.

„Moram priznati da su nam to najdraži gosti, oni imaju dosta saznanja o Dubrovniku. Naravno, došli su iz čiste ljubavi prema gradu, neki dolaze više puta, na vikende“, rekla je Lidija Begić, turistička vodičica.

„Za mene je divan uvek, u svako doba godine, zasad je Festa svetog Vlaha jedna posebna prilika, pa možda nismo doživeli onaj pravi zimski Dubrovnik“, istaknula je Majda Vidović.

„Leti je prevelika gužva, sada je puno bolje“, dodala je Tanja Ančić.

Bolje su i cene, u hotelu s četiri zvezdice može se spavati za 100 eura, a apartman se može naći i za 30 evra po noći.

Pročitajte još:

„Imali smo dobru ponudu za hotel, nije ništa preterano“, izjavila je Dunja Cigić.

„Mislim da su zimi ipak prilagođene, skupo je, ali ovakav grad to zaslužuje, ima se šta videti“, napomenula je Marina Brtan.

Prijatno je iznenađenje za sve goste ovih dana to što su se zidine mogle videti besplatno, inače je karta u ovom zimskom razdoblju 15 evra.

„Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo“, priznala je Gabrijela Bračić.

U januaru je u Dubrovniku ostvareno 30.700 noćenja, otvoreno je desetak hotela, navodi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulčić.

Dubrovnik stari grad Foto: Shutterstock

„Prvi mesec bio je u porastu, hoteli su odlični, 17 odsto porast noćenja, dok je privatni smeštaj je bio nešto slabiji nego lani“, poručio je Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Dubrovnik.

Najveća zamjerka gostiju, i domaćih i stranih, manjak je ponude, brojni restorani i prodavnice su zatvoreni. Neki ovo vreme koriste za renovacijske radove ili kolektivne godišnje odmore. Već krajem marta svi moraju biti spremni jer tada se vraćaju gužve, ističe Dnevnik.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar