Naše planine na kojima još ima mesta za Novu godinu i nije preskupo

Putovanja 28. okt. 202118:14 > 18:14
Podeli:
Foto: Fedor Selivanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ljudi se uglavnom trude da pobegnu iz grada, barem u vreme praznika. Budući da 31. decembar ove godine pada na petak, to je savršen izgovor za produženi vikend, daleko od posla.

Na Divčibarama gotovo da nema više kapaciteta, na Kopaoniku je prosečna cena od 35.000 za tri noćenja, a ukoliko niste ljubitelj gužve, i odmor korisite da se resetujete i odmorite od svakodnevnog stresa, ispitali smo kakva je situacija na drugim planinama oko Nove godine.

Stara planina

Stara planina polako ali sigurno postaje sve popularnija destinacija. Nailazili smo i na cene od 44.000 za 2 osobe i tri noći, ali ima i onih daleko povoljnijih. Smeštaj na staroj planini u vidu apartmana se kreće od 10.000 za dve osobe, a u tu neki uključuju i doručak. Za sve one luksuznije smeštaje, morali biste da izdvojite 20 i više hiljada.

Ako birate hotele, cene po noćenju, za jednu osobu kreću se od 2.000 do 8.000 u zavisnosti od broja zvezdica i vrste usluge.

Goč

Cena za apartmane na Goču se kreću od između 15 i 25 hiljada u zavisnosti od logacije i opremljenosti apartmana. Mnoge će ove cene iznenaditi, ali noć na Goču, po osobi, košta minimum oko 4 hiljade.

Cene su oko Nove godine uvek mnogo više, tako da, ako odete smao par dana kasnije, možete pronaći noćenje i za manje od 2.000 dinara.

Tara

Tara je iznenađujuće povoljna u periodu Nove godine. Ova planina je takođe sve posećenija, ali za razliku od Kopaonika i Zlatibora, Tara još uvek ima svoju ušuškanost i prilično je mirna.

Noćenje u prosečnom apartmanu na Tari možete platiti samo 2000, a u nekim apartmanima, ako sad rezervišete, izdvojićete manje od 1500 rsd po noći.

Čak i ako se odlučite za potpuni ugođaj, i iznajmite moderne brvnare i kućice, noćenje ne bi trebalo da bude skuplje od 40 evra.

Za produženi vikend u malo boljim hotelima, sa doručkom, dve osobe bi morale da izdvoje oko 28.000, što je svakako manje nego za istu uslugu na Kopaoniku.

***
Bonus video:Skriveni biser prirode u srcu Srbije – vodopad Veliki Buk

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar