Milano, Beč, Prag, Budimpšeta
Foto: Shutterstock

Ako ste tek sad shvatili da vam se ne ostaje u kišnom Beogradu za 1. maj, proverili smo kakva je situacija s avionskim kartama za evropske gradove u poslednji čas.

Ublažavanje kovid mera su među srpskim turistima pokrenuli pojačani trend putovanja u evropske gradove, pa se tako poslednjih meseci svi trudimo da sve svoje slobodne dane iskoristimo na nekom lepom putovanju.

Skoro sve agencije su popunile svoje ponude za Prvi maj, a i ukoliko krenete u sopstvenom aranžmanu, na letovima je ovih dana ostalo tek po 2-3 slobodna mesta. Ipak, ima ih – pretresli smo aktuelne najjeftinije ponude za letove iz Beograda i Niša po raznim gradovima u Evropi koji su ovih dana posebno popularni.

Ako biste želeleli da za vaš put bude zadužena avio kompanija RyanAir, trebalo bi da znate da oni svoje polaske imaju sa niškog aerodroma i da su uglavnom vrlo pristupačni.

Last minute pounda za Milano bi vas danas koštala 284 evra, a ako ipak ne žurite toliko, možete da sačekate i prvi slobodni datum što je Prvi maj i kartu u jednom pravcu za Milano platite duplo jeftinije, odnosno 108 evra.

Ako želite danas da putujete u Beč, RayanAir ima još malo slobodnih mesta na ovom letu, i cena karte bi vas koštala 101 evro, a sledeći slobodan datum je 30. april i cena karte je nešto jeftinija, košta 91 evro.

Za Maltu letova ima samo u maju, za april je sve rasprodato, i polazak 2. maja košta 92 evra.

Ako želite u da ovog proleća otputujete u malo severnije i hladnije krajeve, letovi za Stokholm, Oslo i Malmo su izuzetno pristupačni ako želite da putujete WizzAirom.

Stokholm ima samo 3. maja i cena avionske karte je 72 evra, a putovanje Prvog maja za Oslo bi vas izašlo 70 evra.

Ako biste da letite u Malmo, postoje još samo dva slobodna termina. Prvi je 29. aprila i cena karte za ovaj let košta 70 evra, takođe je u ponudi i let za Prvi maj koji je nešto skuplji i košta 90 evra.

Put za Bazel preko WizzAira bi vas 30. aprila izašao 150 evra, a samo sutradan ta cena znatno opada pa let Prvog maja košta 100 evra.

Ako želite da letite AirSerbiom u ponudi je takođe ostalo malo slobodnih mesta, ali mi smo se potrudili da izdvojimo one najprimamljivije i najjeftinije destinacije pa smo tako izabrali letove za Prag i Budimpeštu.

Polazak za Prag 29. aprila preko ovog avio prevoznika bi vas koštao 19.479 dinara, a prvi sledeći slobodni datum je 2. maj i tada je cena avionske karte nešto jeftinija i košta 15.356 dinara.

Ako biste želeli da letite za Budimpeštu slobodnih mesta ima na letovima 29. aprila i Prvog maja, a cene se kreću od 26.193 dinara za let u aprilu do 18.640 za onaj u maju.

Mesta na svim letovima je ostalo još malo, pa ako još niste odlučili gde biste proveli prvomajske praznike možda je vreme da presečete, izaberete neku od ovih ponuda i dobro se provedete.

***

Bonus video: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram