Atina
Atina; Foto: Milan Gonda / Alamy / Alamy / Profimedia

Atinu retki biraju za letovanje, što je šteta.

Atinu će svako poželeti za ekskurziju, prva je tačka na svim putevima kulture zapadne civilizacije, međutim za letovanje turisti radije biraju grčka ostrva ili Halkidiki.

Pročitajte još:

Ipak, prestonica Grčke mogla bi da bude i savršen izbor za letnji odmor, posebno za one koji vole da kombinuju obilazak turističkih atrakcija i uživanje na plaži – ne treba zaboraviti da Atina ima najdužu obalu od svih evropskih prestonica. Atinske plaže se prostiru duž južne i severoistočne strane poluostrva Atika. Ukratko, sva jugoistočna obala, od Glifade do rta Sounion, ima lepo organizovane plaže, kao i osamljene uvale, do kojih se može doći i gradskim prevozom.

Sajt 1001beach preporučuje neke.

Yabanaki

Plaža Yabanaki je peščana plaža koja se nalazi 20 km južno od Atine. Poznata je po mekom pesku, plitkom moru i mirnom vremenu.

Glyfada

Peščana plaža okružena borovima, sa divnim pogledom na more, zaliv i planine Helade, a Atina je udaljena samo 16 km.

Votsalakia

Votsalakia se nalazi u Pireju (predgrađu Atine), ima peščani i šljunkoviti deo, posebno je vole sportisti, mladi, avanturisti. Nema plićaka, često je vetrovito i budu veliki talasi.

Alimos

Alimos je peščana plaža s dobro razvijenom infrastrukturom, popularna među porodicama s decom jer nikad nema talasa, ali ljubiteljima pasivnog opuštanja.

Voula

Plaža Voula je za mnoge Atinjane prvi izbor, jer je jako čista i ima divnu prirodu. Prekrivena je zlatkastim peskom, more je jarko plavo, a uz obalu raste mnogo bujnog drveća.

***

Bonus video: Top 5 plaža u Albaniji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)