Koliko košta zimovanje na Kopaniku za porodicu s dvoje dece

Putovanja 08. dec. 202115:26 > 15:32
Podeli:
zimovanje kopaonik
Kopaonik Foto: Shutterstock/Nataliya Nazarova, Djordje Novakov

Ski sezona zvanično počinje 9. decembra, a svi oni koji bi da dane pred nama s porodicom provedu na vrhovima Kopaonika treba da znaju koliko će ih smešaj i ski pas koštati. Cene su šarene, u zavisnosti od ponude i lokacije smeštaja, a ne treba zaboraviti ni na skrivene troškove.

Ako razmišljate o tome da do kraja godine odete na Kopaonik i uživate u sunčanim vrhovima prekrivenim snegom, da se skijate i pluća napunite svežim vazduhom, znajte da za to zadovoljstvo treba izdvojiti priličnu svotu. Bilo da birate povoljnije apartmane ili pak luks hotele, trošak za zimovanje na Kopaoniku za četvoročlanu porodicu treba unapred isplanirati jer svakako utiče na porodični budžet.

Apartmani van centra su, bez sumnje, najpovoljnija opcija, dok su luksuzni hoteli u samom centru prilično papreni, a ni cena ski pasa za više dana nije zanemarljiva. U najboljem slučaju ova zimska avantura može da vas izađe oko 45.000 dinara, i to samo za ski pas i smeštaj u apartmanu za četiri noćenja (četvorodnevni ski pas za odrasle je 12.500-13.000).

Foto: Mark Yuill / Alamy / Profimedia

A ako na Kopu budete sedam dana, recimo u hotelu sa tri zvezdice, treba da za smeštaj izdvojite oko 100.000 dinara, a za ski pas će vam samo za dvoje odraslih biti potrebno oko 40.000 dinara za sedmodnevne karte.

Inače, u ovom slučaju se „odraslima“ smatraju svi od 12 do 64 godine – srećom su za porodice napravljeni posebni paketi, ali se dodatno plaća i ski vrtić, zabavni park, dečiji grad…

Ne treba zaboraviti ni novac za gorivo, koji zavisi od toga odakle dolazite na Kopaonik, kao ni dodatne troškove za hranu, piće, grickalice, a poznato je i da se sa decom pare uvek dodatno izvuku.

Smeštaj

Apartmani

Na dva do četiri kilometra od centra apartmani po danu koštaju od 4.000 do 12.000 dinara, stoji na sajtu kopaonikapartmani.

Veličine su obično oko 40 m2, imaju grejanje, vodu, struju, besplatan parking i internet i sve drugo što vam je neophodno da se udobno smestite. Obično imaju odvojenu spavaću sobu i prostoriju za dnevni odmor sa kompletno opremljenom kuhinjom.

U pojedinim objektima postoje i spa i velnes ponude – bazen, saune, parno kupailo, tepidarijum, od čega delom i zavisi cena.

Kod ovakvog smeštaja, posebno onog van centra, ne treba zaboraviti da su udaljeni od ski staza i liftova.

Što se tiče apartmana u centru, i tu su cene šarene, pa sve zavisi od onoga šta nude, odnosno šta vi tražite. Neki se mogu naći već od 4.000 dinara po noći, dok neki idu i do 14.000. Pritom, ne zaboravite na troškove za hranu u ovom slučaju.

Kopaonik, skijanje, sneg
Foto: Shutterstock

Hoteli

Što se hotela tiče, najpovoljnija opcija su oni malo van centra sa dve zvezdice. Povezani su žičarom sa sistemom ski centra, a uglavnom nude cene za polupansion. Za drugu polovinu decembra apartman za četvoročlanu porodicu košta oko 22.000 dinara po danu. Većina objekata nema ponudu za manje od tri noćenja, a ako ostajete manje od sedam dana, cene mogu biti veće od navedene i za 20 odsto.

S druge strane, porodična soba u hotelu za četiri osobe košta 3.200 dinara po osobi po danu, takođe za drugu polovinu decembra, za noćenje uz doručak i večeru.

Deca do četiri godine obično u ovih hotelima mogu da borave besplatno, dok deca od četiri do 12 godina u pratnji oba roditelja imaju popust od 30 odsto.

U centru Kopaonika u hotelu sa tri zvezdice trokrevetna soba u poslednjoj sedmici decembra košta oko 6.800 dinara po osobi po danu, a usluga je polupansion. U cenu su uključeni internet, korišćenje spa centra (bazen, đakuzi i sauna). Deca do četiri godine na zajedničkom ležaju sa dvoje odraslih borave besplatno, za dete od četiri do sedam godina se plaća 50 odsto cene na zajedničkom ležaju, a deca od četiri do 12 godina plaćaju 70 odsto od date cene i koriste poseban ležaj.

Pročitajte još:

Među najskupljim opcijama za zimovanje na Kopaoniku su hoteli sa četiri zvezdice u kojima porodična soba u ovoj zimskoj sezoni za drugu polovinu decembra košta oko 100 evra po osobi za noćenje na bazi polupansiona (doručak i večera). Dete do dve godine boravi gratis, a za dete od dve do 12 godina se plaća oko 4.000 dinara.

Apartman po danu za četiri osobe košta oko 35.000 dinara.

U cenu je uračunato i neograničeno korišćenje sadržaja spa i velnes centra (zatvoreni bazen i đakuzi, relaks, sauna, parno kupatilo, bazen sa toplom vodom na otvorenom), kao i neograničeno korišćenje fitnes centra i interneta, stoji na sajtu Kopaonik.travel.

Ski pas

Četvorodnevna porodična ski karta za odrasle košta 12.300 za drugu polovinu decembra, ne računajući dane oko Nove godine. Za prvo dete cena je 8.350, a za drugo 7.800 dinara.

Četvorodnevna ski karta za dan i noć za odrasle košta 14.500, za prvo dete 10.900, za drugo 10.500 dinara, stoji na sajtu infokop.net.

Kopaonik skijanje planina zima sneg
Skijanje na Kopaoniku Foto:Shutterstock/Nataliya Nazarova

S druge strane, za sedmodnevnu porodičnu ski kartu za odrasle treba izdvojiti 18.300, za prvo dete 11.300, a za drugo dete 10.500.

Panoramska vožnja žičarom za odrasle košta 500 dinara, za seniore 400, a za decu 350 dinara i može se koristiti samo za razgledanje, ne i za skijanje. Isto je i sa gondolom koja za odrasle košta 1.100 dinara, za seniore 900, a za decu 700.

Ski vrtić je za decu 700 dinara. Vožnje u zabavnom parku su od 70 do 850, a ulaz u Dečiji grad je 500 za dete uz obaveznu pratnju odrasle osobe. Pa računajte.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Nacionalni parkovi u Srbiji

Komentari

Vaš komentar