Beograd, Novi Sad
Foto: Tamara Marković/Nenad Mihajlović/Nova.rs

Popularni američki magazin Condé Nast Traveler objavio je listu 22 najbolja mesta za putovanja u 2022. godini, a među njima se našla i Srbija. Posebno su predstavljeni Beograd i Novi Sad, a zanimljivo je kako je autor prikazao ova dva grada.

„Ove destinacije izdvojili smo na osnovu nekih od naših omiljenih razloga za putovanje, od uzbudljive ponude hrane i pića i istorijskih mesta za istraživanje, do sjajnih prostora za uživanje na otvorenom“, navodi Condé Nast Traveler.

Srbija se našla na visokom drugom mestu, a Beograd je, za početak, predstavljen kao grad koji je „zaslužio reputaciju kulinarske destinacije, koja slavi susret istočne i zapadne kuhinje“. Od restorana u Beogradu izdvojeni su „Langust“, koji vodi nagrađivani kuvar Giljum Iskandar, kao i raskošan „Salon 1905“.

„Glavni grad bogat noćnim životom se često upoređuje sa Berlinom devedesetih, ali njegova kul dečačka ličnost dobija luksuznu nadogradnju 2022. otvaranjem St. Regisa. Hotel će biti smešten u okviru tornja od 42 sprata koji će biti najviši neboder na Balkanu van Istanbula i usidriće novu urbanu četvrt Belgrade Waterfront vrednu 3 milijarde dolara, skup sjajnih nebodera i zelenih površina“.

Pročitajte još:

A dok se Beograd na vodi sprema da Beogradu izmeni imidž „kul dečaka“, a akcenat stavlja na fensi restorane, Novi Sad se promoviše kroz kreativnost kao jedna od tri evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

„Progresivni centar muzike, umetnosti i književnosti smešten uz reku Dunav, Novi Sad se sprema da otvori nekoliko novih mesta: bivša fabrika testenina, fabrika za farbanje svile i dvorac iz 1890-ih su pretvoreni u galerije savremene umetnosti i prostori za performanse koji će biti domaćini događaja i izložbi tokom cele godine“, navodi se.

***

Bonus video: Nacionalni parkovi u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram