Jesu li ludi? Slike sa Kopakabane kao sa druge planete

Putovanja 22. dec. 202011:51 > 11:57
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FABIO MOTTA

Dok će kod nas uskoro početi da veje sneg, na južnoj hemisferi počinje leto. Stanovnici Rio de Žaneira, kao i mnogobrojni turisti, nisu mogli da odole lepom vremenu pa je čuvena Kopakabana bila krcata uprkos pandemiji koronavirusa.

Rizik od zaraze koronavirusom nije odvratio ljude da pohrle na plaže Rio de Žaneira tokom vikenda, uoči početka letnje sezone.

Foto: EPA-EFE/FABIO MOTTA

Turisti i lokalno stanovništvo odlazili su na poznate gradske plaže, postavljajući suncobrane jedni do drugih bez preporučene distance.

Foto: Ellan Lustosa / Zuma Press / Profimedia

Kupači na plažama Kopakabana, Ipanema i Leblon uživali su bez maski za lice i poštovanja ostalih mera.

Foto: EPA-EFE/FABIO MOTTA

Od ponedeljka je Brazil prijavio 7.238.600 novih infekcija, što je treći najveći broj zaraženih na svetu – iza su samo SAD i Indija.

Pročitajte još:

U Rio de Žaneiru se maske za lice moraju stalno nositi na javnim mestima. Vlasti su izdale 8.256 kazni prekršiocima pravila od 5. juna, neposredno pre nego što je gradska vlada ublažila ograničenja okupljanja na plažama.

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro, koji je odbio da uzme bilo kakvu vakcinu protiv koronavirusa, rekao je u subotu da ne smatra da je svetska žurba za vakcinom opravdana, jer se po njegovom mišljenju epidemija bliži kraju.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar