Japan vam plaća da dođete kod njih

Podeli:
Japan
Foto: Jorge Fernandez / Alamy / Alamy / Profimedia

Davno neostvarena želja da vidiš Japan, da otkriješ njegovu drevnu kuturu, upoznaš ljude, osetiš tamošnje mirise i ukuse - sada se čini bliža nego ikad, iako zvuči neverovatno.

Proći će dosta vremena dok se ne osetimo sasvim sigurnim i sednemo u avion olako kao ranije. Do tada, neke zemlje sporije popuštaju stroge mere, a neke, poput Zemlje izlazećeg Sunca, nude primamljiive ponude, pa boravak tamo sada može koštati upola cene. Japan je u aprilu objavio da je broj gostiju u odnosu na godinu pre pao za 99,9 odsto, tako da je sasvim jasno zašto u toj zemlji daju sve da ožive turizam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by * nao * (@princess.nao) on

Na nedavnoj konferenciji za novinare Hiroši Tabata iz Japanske turističke agencije rekao je kako tamošnja vlada planira da izdvoji dosta novca za program oporavka turizma, što bi moglo da počne već u julu. Još uvek nije precizirano kako će se raspodeliti subvencije i koji će sve troškovi biti pokriveni, ali spekuliše se da će stranim turistima možda biti pokriveno i do 50 odsto troškova.

Pročitajte još:

A pre toga Japan se radovao brojnim postiocima sa svih krajeva sveta jer je planirano da u Tokiju budu održane Olimpijske igre 2020. U međuvremenu, igre su odložene za sledeću godinu, ali Japan veruje da će spasti letnju sezonu. Prethodno smo za ovaj primamljiv koncept čuli sa Sicilije koja je najavila da će turistima nadoknaditi pola cene avio-karte i trećinu cene smeštaja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar