Izabrane najzanimljivije ulice na svetu

Podeli:
najlepše ulice
Foto: Uwe Kraft / imageBROKER / Profimedia

Svake godine magazine Time Out sprovodi ankete među ljudima širom sveta o tome gde bi najradije živeli, radili i provodili slobodno vreme i na osnovu toga pravi liste zanimljivih komšiluka i popularnih gradova. Ove godine napravili su presek ulica koje su njihovi građani nazvali kul, prevashodno zbog lepih boja, raznovrsnih restorana i tesno povezanih zajednica.

Smith Street, Melburn

Ovaj kraj nekada je bio poznat po uličnim bandama, ali u međuvremenu je uspostavio status živog, buntovničkog komšiluka u kome je uvek zabavno. Tu je gomila pabova i vinskih barova, ali i prodavnica ploča i vijetnamskih pekara, a zabava traje do ranih jutarnjih sati. Mnogi se sele iz drugih krajeva grada u ovu ulicu uveče i istražuju od lokala do lokala sve do svitanja.

Passeig de Sant Joan, Barselona

Mnoge ulice u Barseloni pretenduju na titulu najzanimljivijih, ali ovu izdvaja to što preseca čak četiri prepoznatljive četvrti. Severni deo ulice obuhvata neke tradicionalnije kafiće i prodavnice, ali južni je ipak malo moderniji. Tu su inovativni restorani, gomila striparnica i puno prostora za šetnju. Ulica je osmišljena tako da biciklisti i pešaci imaju prednost u odnosu na vozila, što stanovnici ovog grada koriste u potpunosti., pišu na sajtu City Magazine.

South Bank, London

Ova ulica zanimljiva je i mnogobrojnim mladim skejterima i nešto starijim gurmanima koji imaju šta da proberu od restorana. Ljubitelji umetnosti takođe će biti zadovoljni jer je tu nekoliko izvrsnih galerija, a i atmosfera na samoj ulici je veoma prijatna. Postoje i pojedine prodavnice poklona u kojima se uvek može pronaći nešto autentično i originalno.

San Isidro, Havana

U poprilično opuštenoj i domaćinskoj atmosferi kubanske prestonice, ova ulica u staroj četvrti izdvaja se po tome što je dobila malo moderniji izgled. Tu su mnoge biljke i veš koji se suši na balkonima, ali i moderni grafiti i detalji na građevinama. Cela ulica je poput umetničkog platna na otvorenom i na svakom koraku nešto privlači pogled i traži da ga fotografišete.

Sunset Boulevard, Los Anđeles

Pročitajte još:

Ulica duga čak 35 km prikazuje sve ono što čini Los Anđeles prepoznatljivim i drugačijim. Teško je izdvojiti neki poseban deo, jer tu su i prelepo zelenilo i bogataške vile i gomila upečatljivih reklama.

Prepuna je života u svakom smislu i u sebi obuhvata skoro sve sfere kulturnog i društvenog života, što znači da ćete tamo moći sjajno da se provedete, da kupite neki suverir ili prisustvujete zanimljivim događajima. I uvek ćete joj se vraćati.

Witte de Withstraat, Rotterdam

Stanovnici ovog grada rado ističu ovu ulicu kao preporuku za sve posetioce, jer prosto buja od aktivnosti od jutra do mraka. Ona preseca centar grada i, iako je atmosfera malo splasnula u prethodnoj godini, ovde je i dalje živo tokom cele godine. Umesto parking mesta, usput ćete nailaziti na restorane, kafiće i barove, uz nezaobilazno zelenilo.

Rua Três Rios, Sao Paulo

Ova ulica prolazi kroz istorijsku četvrt koja stalno evoluira i dobija nove detalje. Ta četvrt je dom generacijama imigranata iz raznih zemalja – Italije, Koreje, Grčke, Bolivije i drugih, koji su svi ostavili svoj pečat. Predstavlja jedno od najuzbudljivijih gastronomskih mesta u svom okruženju i često je mesto odigravanja mnogih sezonskih dešavanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Prirodne lepote Crne Gore

Komentari

Vaš komentar